Evenimentul ZileiSocialCOVID-19. Nelu Tătaru, avertisment pentru milioane de români: Poate fi prea târziu!

COVID-19. Nelu Tătaru, avertisment pentru milioane de români: Poate fi prea târziu!

COVID-19. Nelu Tătaru, avertisment pentru milioane de români: Poate fi prea târziu!
Avem niște semne respiratorii, sunăm la medicul de familie, la cel mai mic simptom. Tratând ca o banala răceala, momentul în care ajungem la spital poate fi prea târziu, a avertizat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a vorbit, miercuri seară, despre momentul propice în care suspecții Covid-19 sau contacții direcți trebuie să se îngrijoreze și să apeleze la specialiști, pentru a evita agravarea virozei și spitalizarea într-o stare critică.

Ministrul Sănătății a explicat că orice persoană, suspectă de infectare cu noul coronavirus, chiar dacă știe că a luat contact cu un pacient confirmat sau nu, trebuie să țină legătura cu medicul de familie.

Nelu Tătaru a avertizat că persoana suspectă trebuie să acorde atenție momentului aparției simptomelor, chiar dacă foarte ușoare la început.

„Orice persoană care este simptomatică se testează. Cei care ajung în spital nu sunt cei care n-au nimic. Ar fi bine să se prezinte sau să ia legătură cu medicul de familie la cel mai mic simptom. Lăsând un pic și tratând ca o banala răceala, momentul în care ajungem la spital, poate fi prea târziu. Noi spunem ca orice pacient care prezintă cel mai mic simptom respirator este testat, că este într-o ancheta epidemiologică și este carantinat la domiciliu sau că este dintr-o infecție respiratorie pe care o acuză la acel moment”, a declarat Nelu Tătaru la B1TV.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: