Potrivit mai multor mass-media, citând surse guvernamentale, liderul conservator va anunța o reîngrădire în Anglia, cu închiderea afacerilor neesențiale.

Potrivit presei britanice, noile măsuri ar putea intra în vigoare începând de săptămâna viitoare.

Marea Britanie a trecut de un milion de cazuri de infectări de la începutul pandemiei, cu 1.011.660 de cazuri anunțate de guvern sâmbătă.

Marea Britanie, cea mai îndurerată țară din Europa, a înregistrat un total de 46.555 de decese care au avut loc în termen de 28 de zile după un screening pozitiv pentru Covid-19, din care 326 în ultimele 24 de ore.

O revenire la măsurile restrictive ar fi un reviriment pentru Boris Johnson, care până acum a rezistat apelurilor de izolare a întregii Anglii, chiar și pentru o perioadă scurtă de două până la trei săptămâni, așa cum a sugerat opoziția  din Partidul Laburist.

Dar Marea Britanie este puternic lovită de al doilea val de Covid-19, iar consilierii științifici guvernamentali îl îndeamnă pe Boris Johnson să acționeze acum și să declare carantină, pentru a permite familiilor să se reunească pentru Crăciun.

Mai multe țări europene, printre care Irlanda, Franța și Belgia, au anunțat reîngrădiri totale sau parțiale pentru a reduce răspândirea virusului.

Johnson a introdus un sistem pe trei niveluri luna aceasta, în încercarea de a se îndepărta de un al doilea blocaj la nivel național.

Dar, pe măsură ce cazurile continuă să crească, se așteaptă ca premierul să spună națiunii că o nouă revenire la restricții este imposibil de evitat, chiar dacă se va confrunta cu o imensă rebeliune conservatoare din partea parlamentarilor săi.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE