Evenimentul Zilei > Actualitate > COVID-19 închide și Muntele Athos
COVID-19 închide și Muntele Athos

COVID-19 închide și Muntele Athos

Joi, 19 martie, Sfânta Chinotită, organul suprem administrativ, legislativ, executiv şi judecătoresc din Sfântul Munte Athos, a luat decizia de a interzice temporar intrarea pelerinilor în Sfântul Munte, din cauza epidemiei de coronavirus.

doresc să intre sau să iasă din Sfântul Munte Athos trebuie să aibă acordul mănăstirilor de care aparțin.

Cu permisiunea specială a Sfintei Epistasii (organul executiv al Sfintei Chinotite), vor putea intra în Muntele Athos doar muncitorii sau alte persoane cu scop specific, în urma unei solicitări motivate.

Toți pelerinii care se află în acest moment în mănăstirile Muntelui Athos vor pleca în cursul zilei de astăzi, conform deciziei publicate pe romfea.gr.

Deși în urmă cu o săptămână, Sfânta Chinotită anunțase că Athosul rămâne deschis în orice vremuri, părinții au fost nevoiți să renunțe la această decizie din cauza situației cu care se confruntă Biserica Greacă, după ce slujbele religioase au fost suspendate până la sfârșitul lui martie

Dacă Sfântul Munte Athos nu mai primește pelerini și mănăstirile își închid porțile, atunci părinții de aici vor putea sluji Sfânta Liturghie, în conformitate cu comunicatul Patriarhiei Ecumenice, care arată că mănăstirile pot continua să slujească doar pentru comunitățile lor monastice

Or, Sfânta Liturghie este singurul lucru care mai ține lumea astăzi, după cum arată Sfinții Părinți.