După plecarea lui Laurențiu Reghecampf din Ghencea, campioana României și-a desemnat, ieri, noul tehnician, care va încerca cel puțin să readucă în mandatul său performanțele înregistrate de „roș-albaștrii” din ultimele două sezoane.

Astfel, Costel Gâlcă a semnat, ieri, contractul cu Steaua, după noi negocieri cu președintele Valeriu Argăseală și a parafat o înțelegere pe doi ani cu formația stelistă.

„N-am să dezamăgesc”

La prima sa conferință de presă, tânărul tehnician a ținut morțiș să-i mulțumească lui Gigi Becali și celor din conducerea stelistă. Gâlcă a admis faptul că nu are experiență în antrenorat, dar i-a asigurat pe suporteri că va munci din plin pentru ca Steaua să strălucească. „Țin să mulțumesc clubului Steaua, domnului Becali și tuturor celor care m-au susținut și au avut încredere în mine. N-am să-i dezamăgesc, am să fac tot ceea ce este posibil omenește ca Steaua să strălucească. N-am experiență ca antrenor, dar munca dă roade și eu, împreună cu staff-ul meu, vom munci din greu”, a declarat Gâlcă.

Bonusuri de performanță Chiar dacă experiența sa ca tehnician nu este impresionantă, Costel Gâlcă va beneficia, totuși, de un salariu considerabil la Steaua.

Pe lângă contractul semnat pe doi ani, antrenorului îi vor fi acordate mai multe bonusuri de performanță. Salariul anual pe care îl va încasa „Costelinho” va fi de 120.000 de euro, iar o eventuală calificare în grupele Ligii Campionilor îi va aduce fostului jucător al Stelei o primă de 500.000 de euro. Altfel, dacă va îndeplini toate obiectivele din sezon, suma care i se va atribui noului tehnician din Ghencea va fi de 920.000 de euro.

Gâlcă a mai spus că sistemul de joc pe care dorește să-l implementeze la echipă este 4-3-3.

Steliștii au stabilit programul de vară

Imediat după numirea în funcție a noului antrenor, formația „roșalbastră” și-a stabilit noul program din această vară. Steaua va efectua două stagii de pregătire în Italia și Anglia, unde vor disputa șase jocuri amicale.

Joc-test cu belgienii de la Anderlecht

Primul cantonament va fi în localitatea Saint Vincet (Italia), în perioada 15 iunie – 27 iunie, acolo unde „militarii” vor susține două partide contra formațiilor elvețiene de ligă secundă, FC Chiasso și FC Lugano.

Al doilea stagiu de pregătire al Stelei se va desfășura în Anglia, la Saint George’s Park, în perioada 29 iunie – 8 iulie, unde vor fi programate patru partide de verificare, contra echipelor Ludogorets Razgrad (Bulgaria), Anderlecht Bruxelles (Belgia), Oldham Athletic (Anglia) și AEL Limassol (Cipru).

Datele amicalelor pe care le vor susține elevii lui Costel Gâlcă sunt următoarele: 23 iunie – Steaua – FC Chiasso, 25 iunie – Steaua – FC Lugano, 1 iulie – Steaua – Ludogorets Razgrad, 3 iulie – Steaua – Anderlecht Bruxelles, 5 iulie – Steaua – Oldham Athletic, 7 iulie – Steaua – AEL Limassol. (Alexandru Toader)