Evenimentul Zilei > Actualitate > Băgată în criză de Andone, Dinamo caută o „Guriță” de oxigen
Băgată în criză de Andone, Dinamo caută o „Guriță” de oxigen

Băgată în criză de Andone, Dinamo caută o „Guriță” de oxigen

„Fălcosul” are zilele numărate în Ștefan cel Mare și este foarte aproape să fie înlocuit de Cosmin Contra, antrenor liber de contract

Dinamo e în criză profundă. Echipa din Ștefan cel Mare nu mai adună puncte de trei etape, și în etapa a 12-a a campionatului intern a fost învinsă, la Turnu Severin, de CS „U” Craiova, scor 1-2.

Eșecul a fost cel de-al treilea consecutiv, venit după 0-1 pe teren propriu, cu formația Concordia Chiajna și 1-2 în deplasare, contra celor de la FC Botoșani.Sunt în afara zonei de play-off

Finalul partidei de luni a dat naștere unor secvențe umilitoare pentru dinamoviști. Jucătorii s-au dus în fața galeriei, acolo unde ultrașii i-au apostrofat vehement. Antrenorul Ioan Andone a fost și el înjurat, din cauza evoluțiilor din ultima vreme, și se pare că „Fălcosul” este ca și demis de pe bancă. „Nu ne convine deloc situația în care am ajuns”, a spus Adrian Mutu, noul manager general al „roș-albilor”. „Nu mai putem să ne motivăm după atâtea înfrângeri. Nu mai avem încredere în noi”, au spus j u c ă t o r i i dinamoviști. Dinamo se află în acest moment pe treapta a opta a clasamentului, la trei puncte distanță de locul șase, care asigură prezența în play-off. Fanii cer la unison demisia lui Ioan Andone, dar deocamdată „Fălcosul” rămâne pe poziție.

Numirea lui Contra, doar o chestiune de timp

În așteptare stă Cosmin Contra, antrenor care a fost dat afară săptămâna trecută de oficialii echipei Alcorcon, și care în acest moment este liber de contract. Finanțatorul Ionuț Negoiță este încântat de ideea de a-l numi pe „Guriță” pe banca tehnică a „ câinilor ” , dar deocamdată a decis să-l mai lase pe Andone să conducă echipa și la partida de sâmbătă, cu Pandurii Târgu Jiu. Orice alt rezultat în afara unei victorii, ar duce la demiterea lui „Ando”.

Contra este pe placul fanilor dinamoviști, care țin foarte mult ca echipa să fie antrenată de cineva „din familie”. Cosmin se încadrează, pentru că a jucat în „Groapă” timp de trei ani, între 1996-1999, apoi s-a remarcat la Deportivo Alaves, AC Milan, Atletico Madrid și Getafe. În România, „Guriță” a antrenat-o pe Poli Timișoara (2010), apoi a lucrat la Petrolul Ploiești, în intervalul 2012 – 2014. În stagiunea 2014 – 2015 a fost antrenorul grupării Getafe, pe care a reușit s-o salveze de la retrogradare.

Mutu, „fratele” lui „Guriță”

Cosmin Contra mai are un atu important. Este foarte bun prieten cu Adrian Mutu, încă din perioada în care cei doi evoluau la echipa națională.

Cuvântul „Briliantului” ar putea cântări decisiv în fața finanțatorului Ionuț Negoiță, care l-a numit pe Mutu manager general, pentru a scăpa de presiunea pusă în ultima vreme de fani.