Evenimentul Zilei > Justitie > Cosma RENUNȚĂ la calitatea de martor protejat în cazul „Ghiță”: „Am fost OBLIGAT să dau DECLARAȚII FALSE!”
Cosma RENUNȚĂ la calitatea de martor protejat în cazul „Ghiță”: „Am fost OBLIGAT să dau DECLARAȚII FALSE!”

Cosma RENUNȚĂ la calitatea de martor protejat în cazul „Ghiță”: „Am fost OBLIGAT să dau DECLARAȚII FALSE!”

Fostul deputat PSD, Vlad Cosma, a renunțat, luni, la calitatea de martor cu identitate protejată în dosarul fostului deputat PSD, Sebastian Ghiță. Cosma a declarat, în fața instanței, că a avut această calitate ca urmare a presiunilor procurorilor de la DNA Ploiești.

Fostul deputat PSD a oferit detalii despre cum procurorii DNA Ploiești ar fi făcut dosarele în baza unor declarații care nu ar fi fost reale, care ar fi fost puse în mărturiile date de unii martori sub acoperire. Fostul parlamentar a povestit, la Înalta Curte că aparatura de interceptare cu care i-a înregistrat pe procurorii DNA Ploiești ar fi confecționat-o singur. 

„Făceam parte din același partid politic cu Sebastian Ghiță, iar în perioada 2012-2016 am făcut amandoi parte din Camera Deputaților”, a explicat fostul parlamentar in fața Înaltei Curți.

„Doresc să relatez astăzi (luni, n.r.), că eu în acest dosar am minim două calități. Am două calități, cea de martor cu identitate reală și cea de martor cu identitate protejată. Îmi doresc să renunț la cea din urmă și să ofer declarații doar în calitate de martor cu identitate reală. Statutul de martor cu identitate protejată mi-a fost impus de Mircea Negulescu. Acesta m-a obligat să dau declarații false despre Ghiță, amenințându-mă că-mi arestează familia. Am fost obligat să-mi asum mai multe identități acoperite pentru a obține Negulescu și Onea declarații false în dosarele lui Ghiță. Negulescu falsifică probe! La DNA Ploiești au măsluit împreună cu IJP Buzău toate testele poligraf. Renunț la calitatea de martor protejat în dosarele lui Ghiță pentru că a fost folosită de Onea și Negulescu pentru a mă obliga să dau declarații false”, a conchis Vlad Cosma

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: