CORUPȚIE la groapa de gunoi. Percheziții DGA. Descinderi la INSTITUȚII PUBLICE

CORUPȚIE la groapa de gunoi. Percheziții DGA. Descinderi la INSTITUȚII PUBLICE

Pecheziții într-un caz de corupție au loc, joi dimineața, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor afaceriști. Este vizat administratorul SC Sacomet SA Horezu, societate ce deține în administrare groapa de gunoi de la Măldărești. Pentru verificare modului în care a obținut autorizațiile, au loc verificări și la sediile Gărzii de Mediu și Apele Române. Polițiștii DGA au descins în 16 locații din București și județul Vâlcea.

Un caz de corupție care vizează modul în care este administrată groapa de gunoi din Măldărești, județul Vâlcea, a intrat în vizorul autorităților. Polițiști ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciile Județene Anticorupție Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Alba, Olt, Dolj, Gorj și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 16 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea și a municipiului București. Trei dintre aceste descinedri au loc la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, iar 13 la locuințe ale unor persoane fizice.

DGA transmite că activitățile sunt realizate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor fapte de corupție, dar și infracțiuni prevăzute de legea protecției mediului și de legea apelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară, au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar lucrătorii DGA efectuează verificări la instituții publice din județul Vâlcea, precizează anchetatorii.

Oficiali din rândul oamenilor legii au dezvăluit că, printre cei vizați de percheziții se numără administratorul  SC Sacomet SA Horezu, Florin Nicolaescu, societate ce deține în administrare groapa  de gunoi de la Măldărești. Polițiștii vizează zece imobile din Vâlcea și unul din București care îi aparțin omului de afaceri.

Florin Nicolaescu

Perchezițiile au loc cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.

 

articol sustinut