Evenimentul Zilei > International > CORUPȚIA din RUSIA, mai opulentă decât la noi. Polițiștii au descoperit o PIESĂ-UNICAT în casa unui PRIM-MINISTRU
CORUPȚIA din RUSIA, mai opulentă decât la noi. Polițiștii au descoperit o PIESĂ-UNICAT în casa unui PRIM-MINISTRU

CORUPȚIA din RUSIA, mai opulentă decât la noi. Polițiștii au descoperit o PIESĂ-UNICAT în casa unui PRIM-MINISTRU

Mai mulți oficiali au fost arestați, în regiunea Dagestan din Rusia, ca parte din operațiunea anticorupție care continuă să scoată la iveală acțiunile ilegale ale demnitarilor și funcționarilor de pe teritoriul federației. Printre cei acuzați se numără și prim-ministrul regiunii.

În regiunea nord-caucaziană din Rusia, prim-ministrul regiunii Dagestan, Abdusamad Gamidov și cel puțin alți trei oficiali au fost arestați pentru corupție, la doar o săptămână după ce arhitectul-șef al capitalei Makhachkala din provincie a fost arestat pentru deturnare de fonduri, potrivit The Moscow Times.

 

 

Agenții Serviciului federal de securitate din Rusia (FSB) l-au reținut pe Gamidov într-un dosar de fraudă în care sunt implicați și cei doi adjuncți ai lui, dar și alți demnitari din regiune.

 

Videoclipurile, filmate și publicate de Comisia de investigare al țării, arată bunurile puse sub sechestru. În imagini se poate vedea că prim-ministrul din regiune deține mai multe arme, printre care și două puști Kalașnikov, dar și un pistol aurit.

Pistolul aurit găsit în casa premierului. Sursa: Comisia de investigare din Rusia

 

În total, șapte oficiali ar fi fost reținuți și ar urma să fie interogați de FSB, de Comitet și de Ministerul rus de Interne, conform unei surse anonime, citate de Interfax.

Sursa: Youtube

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.