Celebra opera italiană Scala din Milano a înregistrat deja pierderi de 23 de milioane de euro de la începutul pandemiei de COVID-19. Nu mai puțin de 150 de spectacole au fost anulate. Abia în toamnă, instituția spear să își poată deschide din nou porțile publicului.

”Intenționăm să prezentăm Requiem-ul de Verdi, în versiunea lui Toscanini de după război, care face trimitere la acea perioada, și va simboliza un gând îndreptat către familiile afectate, către cei decedați”, a explicat Dominique Meyer pentru postul de televiziune Rai News 24.

”Vom avea apoi Simfonia a IX-a, de Beethoven, care este un mesaj de speranța, iar apoi, în toamna, La Traviata, în versiunea pusă în scenă de Liliana Cavani”, a adăugat directorul operei, care a preluat funcția de director la Scala în urmă cu câteva luni, după ce, timp de zece ani, s-a aflat la conducerea Operei din Viena.

Meyer a pregătit un plan de reluare a activității și garantează că sala de spectacole nu-și va redeschide porțile decât după ce se va asigura că personalul și spectatorii sunt în siguranță din punct de vedere sanitar.

Sursa: Gazeta Românească