Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul nu este letal pentru copii! Cine sunt cei mai vulnerabili
Coronavirusul nu este letal pentru copii! Cine sunt cei mai vulnerabili

Coronavirusul nu este letal pentru copii! Cine sunt cei mai vulnerabili

Medicul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a afirmat că noul coronavirus (Covid-19) nu conduce la deces în cazul copiilor de până la 10 ani.

Medicul specialist a mai anunțat că tinerii de până la 20 de ani fac cel mult forme cu gravitate medie ale bolii și riscul real intervine doar în cazul vârstnicilor, de peste 70-80 de ani, unde mortalitatea este de 15 la sută.

„OMS a publicat un studiu laborios făcut în China care arată că mortalitatea este mare acolo unde există o transmitere mare în colectivitate. Acolo unde transmiterea e mai redusă, mortalitatea e sub 1 la sută. Copiii de până la 18 ani și tinerii fac forme cu gravitate medie cel mult. Iar mortalitatea nu există până la vârsta de 10 ani și e foarte redusă până la 18 ani.

Persoanele adulte fac o infecție în formă ușoară sau medie, iar vârstnicii peste 70.80 de ani ajung să aibă forme complicate într-un procent foarte mare, cu o mortalitate de 15%”, a afirmat medicul Alexandru Rafila.