Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul, mai periculos decât gripa sezonieră. Explozie de cazuri și decese
Coronavirusul, mai periculos decât gripa sezonieră. Explozie de cazuri și decese

Coronavirusul, mai periculos decât gripa sezonieră. Explozie de cazuri și decese

Numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 are o evoluție accelerată în comparație cu cazurile de gripă sezonieră. În vreme ce cazurile de gripă sezonieră se află pe o pantă descendentă, după ce au debutat în noiembrie 2019 și au avut o creștere lentă, cele de Covid-19 s-au înmulțit rapid, în doar o lună și jumătate.

O analiză a îmbolnăvirilor de gripă din acest sezon comparativ cu infecțiile provocate de noul coronavirus arată că acestea din urmă au înregistrat o creștere explozivă, arată g4media.

Contagiozitatea noului coronavirus este mult mai ridicată în comparație cu gripa sezonieră. Aceasta în condițiile în care noul coronavirus este depistat doar prin teste, în vreme ce diagnosticul de gripă este pus fără a fi nevoie de alte confirmări din laborator.

Pe de altă parte, din analiza evoluției gripei sezoniere și a coronavirusului se observă că, pe lângă contagiozitatea mult mai ridicată, Covid-19 are și o rată a mortalității mult mai mare.

Astfel, dacă la cazurile confirmate prin testare, rata deceselor este de aproape 5% pentru coronavirus, când ne raportăm la pacienții diagnosticați cu gripă (testați sau nu), aceasta ajunge la doar 0,35%.