Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul, învins? Premieră. Numărul externărilor l-a depășit pe cel al internărilor
Coronavirusul, învins? Premieră. Numărul externărilor l-a depășit pe cel al internărilor

Coronavirusul, învins? Premieră. Numărul externărilor l-a depășit pe cel al internărilor

Pentru prima oară de la declanşarea pandemiei, numărul externărilor persoanelor afectate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în Belgia, a depăşit  numărul spitalizărilor.

Anunțul a fost făcut duminică de Institutul Belgian al Sănătăţii – Sciensano, citat de EFE.

În total, numărul internărilor în spitale al pacienţilor cu COVID-19 a fost de 499, în timp ce numărul celor externaţi a fost de 504.

Actualmente, mai sunt 5.735 paturi ocupate de pacienţii afectaţi de noul coronavirus în centrele medicale belgiene, dintre care 1.261 sunt internaţi la terapie intensivă.

Alt indicator pozitiv, potrivit Sciensano, este faptul că, în ultimele 24 de ore, numărul celor internaţi la terapie intensivă a crescut cu doar 16 persoane.

În ce priveşte decesele, în 24 de ore au fost raportate 164, cifrând numărul total al morţilor la 1.447.

În ce priveşte noile cazuri, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.260 noi contagieri, ridicând numărul total la 19.961 de îmbolnăviri.

Totodată , guvernul belgian analizează posibilitatea de a acorda o primă, de între 1.000 şi 1.450 de euro, personalului medical pentru eforturile extraordinare depuse în actuala criză, scrie Agerpres.

Unele partide care susţin coaliţia guvernamentală au cerut ca prima să fie acordată şi personalului obligat să rămână la locul de muncă şi aflat în contact direct cu publicul, precum poliţiştii sau angajaţii de la casierie.