Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus, un nou simptom? Medicii au dezvăluit ce pățesc paciețnii externați
Coronavirus, un nou simptom? Medicii au dezvăluit ce pățesc paciețnii externați

Coronavirus, un nou simptom? Medicii au dezvăluit ce pățesc paciețnii externați

Se pare că medicii din întreaga lume descoperă constant noi simptome ale Covid-19, dar și atle manifestații ale bolii.

În ultimele luni, cercetătorii au descoperit numeroase simptome ale infecției cu noul coronavirus.

Care sunt simptomele pentru Coronavirus?

De asemenea, au aflat că unii oameni continuă să aibă simptome luni întregi, chiar și cei care au suferit inițial o infecție ușoară. Acum, experții în sănătate susțin că ar putea exista un nou simptom înfricoșător legat de virus, pierderea auzului.

Meredith Harrel, o femeie din SUA, a povestit cum ar fi început să aibă probleme cu auzul la una dintre urechi, dându-și seama ulterior că nu mai aude deloc, transmitenews.yahoo.com.

„A fost ca și cum cineva ar fi aprins un întrerupător”, a spus ea.

O săptămână mai târziu a făcut un test Covid-19, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Unul dintre doctorii care s-au ocupat de ea a precizat că acest simptom are legătură cu infecția cu SARS-CoV-2.

Ce afectează, de fapt, Coronavirusul?

Deși nu este neobișnuit ca virusurile, inclusiv rujeola, oreionul și meningita, să provoace pierderea auzului, simptomul nu a fost legat oficial de coronavirus. Cu toate acestea, există câteva studii care susțin o legătură.

În urma unui studiu, cercetătorii au descoperit că 13% din 138 de persoane care au fost externate din spital au raportat modificări ale auzului. De asemenea, 233 de persoane din 1.567 de supraviețuitorii Covid-19 au precizat că au suferit de tinitus, țiuitul în ureche.

Ce au descoperit medicii din Spania?

Cercetătorii din Spania au examinat pacienți la un spital de campanie din Madrid. Subiectul studiului au fost 666 de pacienți cu coronavirus care aveau manifestări de pneumonie ușoară și moderată.

Vârsta medie a pacienților a fost de 56 ani, iar 58% dintre ei au fost femei.

Din subiecții studiului, 46% dintre pacienți au avut o formă de manifestare cutanată, mâinile și picioarele fiind deosebit de afectate.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că 26 la sută dintre pacienți prezentau o erupție cutanată în gură , respectiv mici umflături roșii sau albe pe limbă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: