Evenimentul Zilei > Social > După drojdie și hârtie igienică, o nouă nebunie de pandemie: Mall-urile, luate cu asalt!
După drojdie și hârtie igienică, o nouă nebunie de pandemie: Mall-urile, luate cu asalt!

După drojdie și hârtie igienică, o nouă nebunie de pandemie: Mall-urile, luate cu asalt!

Aglomerație mare în marile magazine, în această perioadă a anului. Sunt oameni care dau buzna în mall-uri pentru cumpărături

Clienții se înghesuie să facă cumpărături pentru a se aproviziona pentru două luni.

Fenomenul a fost sesizat în Marea Britanie, acolo oamenii au dat buzna în mall-uri pentru a cumpăra, de pe acum, cadourile de Crăciun.

Motivul este frica unei eventuale carantine care ar putea închide magazinele, în actuala pandemie de coronavirus. Sute de cumpărători au luat cu asalt centrele comerciale, într-o aglomerație de nedescris.

Imaginile cu aglomerația din mall-uri au fost surprinse și publicate, apoi, pe rețelele sociale, în orașul Manchester din Marea Britanie.

Publicația The Sun arată cum oamenii au stat la coadă pentru a intra în magazinele din mall-uri, mai mult sau mai puțin cu măști și păstrând distanța socială, dar și în exteriorul clădirilor, la supermarket, aliniindu-se cu coșurile de cumpărături.

Jurnaliștii britanici arată că o astfel de situație s-a înregistrat la Centrul Trafford din Manchester, unde sute de cumpărători nerăbdători s-au îmbulzit să achiziționeze o serie de produse pe care voiau să le dăruiască de Crăciun.

Chiar dacă mai sunt aproape două luni și jumătate până atunci, oamenii se tem că dacă ar fi decretată carantina totală, mall-urile se vor închide și ei nu ar mai avea de unde să cumpere cadourile.

Numărul cazurilor de coronavirus crește din ce în ce mai mult în nordul Angliei și la nivel regional, mall-urile, pub-urile și saloanele de înfrumusețare ar putea fi închise, arată sursa citată.

Oamenii s-au plâns pe Twitter de situația din mall. „Trafford Center este blocat, parcările pline. Nu știu de ce, dar nu este bine” a comentat un internaut.

„Trafford Center este în totalitate scăpat de sub control astăzi. Fără controlul accesului, distanțare socială sau curățenie. Este foarte nesigur” a scris altcineva, titrează ProTV.

Este posibilă o carantină națională

O altă carantină națională este o posibilitate și trebuie să facem ce putem pentru a o evita cu orice cost, a spus un cercetător britanic de top, relatează BBC.

Profesorul Peter Horby a spus că Marea Britanie se află într-un „punct precar” în timp ce numărul cazurilor de Covid și numărul internărilor continuă să crească.

El este de părere că vor urma și mai multe decese și face apel la oameni să-și limiteze contactul social.

Ministerele spun că abordarea lor de impunere a unor restricții locale este cea bună de a merge înainte.

Premierul este așteptat să anunțe luni restricții mai dure la nivel local.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.