Marcela Vîlcan a interacționat cu o pacientă testată pozitiv cu Coronavirus și a fost impresionată de gestul pe care femeia l-a făcut față de ea, scrie Cancan.

Femeia infectată cu Covid-19 și-a cerut scuze pentru condiția ei, iar medicul nu a mai putut face nimic, decât să izbucnească în lacrimi.

„Împărtășesc cu toți o experiență în speranța că veți înțelege…

Jurnal COVID-19

După 3 săptămâni de când a început iadul numit COVID-19, după 16 pacienți internați cu suspiciune de infecție cu coronavirus, iată că a sosit și ziua de care mă temeam, ziua care speram să nu vină vreodată, ziua de….

18. 03.2020

Este adus la noi primul caz confirmat cu COVID-19. Femeie, tânără. O voi numi Doamna G (pacientul nr. 1, sună atât de urât!) . Speriată și suspicioasa totodată.
Încerc să o liniștesc, să o calmez, scoronavirusă o încurajez, de sub costumul care nu lasă să se vadă nimic… nici umanitatea, nici empatia, nici compasiunea și nici teama mea deopotrivă.

Îi măsor funcțiile vitale care erau în parametrii normali(Doamne miluiește!). Mă gândesc în sinea mea: „Eu am pulsul de două ori mai mare decât al doamnei!” – inima stătea să îmi sară din piept însă… nu putea ieși… o ținea acolo costumul salvator…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE