Jorge Batista îi sfătuiește pe oameni să respecte cu strictețe carantina, în așa fel încât pandemia de COVID-19 să dispară cât mai rapid. Într-o încercare de a „trezi” oamenii nepăsători, acesta compară virusul chinezesc cu ciuma neagră.

„În timpul ciumei negre, nici medicii, nici populația nu au știut cu ce se confruntă. Noi știm cu ce ne confruntăm și cum putem încerca să evităm infectarea cu acest virus. Respectă carantina! Prea multă lume pe stradă”, a scris, pe contul personal de Instagram, Jorge Batista.

„În Evul Mediu s-a murit de ignoranță. Și acum mulți dintre noi se vor îmbolnăvi și vor muri din cauza unor idioți, dar nu vreau să mă implic într-o chestiune politică care nu-mi convine sau care nu mă interesează. Problema este acum că nu avem educație.

Mulți oameni nu au suficientă educație pentru a înțelege gravitatea situației Și este vina tuturor. Nimeni nu poate fi în afara acestei realități”, a mai scris medicul clubului de fotbal argentinian Boca Juniors, cu care este sub contract de peste două decenii.