„Anul ăsta, la Ierusalim, va fi prezentat Antichrist. Se va transmite instant prin tv și telefoane, tablete, prin Facebook, prin rețele sociale. Care se uită nu va scăpa de el. Se arată Fiara. Renunțați la telefoanele smart, luați-vă telefon vechi. Să puneți semnul Sf. Cruci (o cruciuliță) pe ușa casei în interior. Din noaptea asta și să o lăsați acolo. Transmiteți la cine puteți, urgent!”, potrivit dcnews.ro.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a comentat acest mesaj, susținând că cine l-a scris „este foarte confuz din punct de vedere teologic”.

„Cine a scris mesajul este foarte confuz din punct de vedere teologic. Fie avem de-a face cu oameni care pierd timpul stând acasă sau pur și simplu avem de-a face cu oameni speriați, care nu-și dau seama ce se întâmplă și, din panică, înfloresc. Recomandăm tuturor celor ce sunt preocupați de credință, așa cum se întâmplă și în viața civilă, să ia legătura cu canalele oficiale: preoți, duhovnici. Să nu dea crezare tuturor mesajelor.

Sunt multe mesaje pe Facebook, inclusiv cu tentă apocaliptică. Unii oameni sunt speriați, alți nemulțumiți, revoltați. E un fenomem oarecum firesc, să spun așa, în logica firii umane slabe, speriate. Dar cel mai bine este să ne calmăm, să ne căutăm credința în Hristos, așa cum ne sfătuiesc Patriarhia Română, Arhiepiscopia Tomisului.

La capătul crucii, să nu uităm că se află Învierea. Acum avem o cruce de dus, un moment de necaz. Trecem noi și peste asta. Biserica a avut încercări mult mai grele.

Recomandăm calm, post și rugăciune. Să nu credem în filme americane”, a transmis Eugen Tănăsescu, potrivit dcnews.ro.