Conform jurnaliştilor de la BBC, unul dintre semnele care indică foarte clar că situaţia se normalizează este legat de revenirea treptată a chinezilor la locurile de muncă.

„În China, unde a început epidemia de Coronavirus, guvernul a luat măsuri drastice pentru minimaliza interacţiunea între oameni şi a încetini răspândirea bolii.

Acum – cu figuri din rândul autorităţilor care apar şi arată că această criză este posibil să se fi stabilizat pentru moment  – sunt semne care arată că din ce în ce mai mulţi oameni revin la locurile lor de muncă.

Totuşi, o întrebare rămâne despre cât de departe este de fapt gigantul economic din Asia de reluarea a ceea ce poate fi numită activitate normală de afaceri”, arată sursa citată.

Mai departe, puteţi vedea ce transmite de la Beijing corespondentul Stephen McDonell despre oficialii guvernamentali care încearcă să convingă populaţia că totul va fi bine curând.

Revenind la situaţia din România, amintim că până la ora redactării acestei ştiri au fost semnalate 31 cazuri de infectare cu temutul Coronavirus.