CDC (Centrul de Control și Prevenție al Bolilor) a realizat o „proiecție” a celui mai negru scenariu ce ar putea avea loc în SUA în ceea ce privește epidemia cu Coronavirus. Scenariul prevede ca un procent de 65% din populația americană să fie infectată cu virusul chinezesc, scrie Dailymail.

O întâlnire privată a avut loc între oficialii de la CDC și mai mulți experți în epidemii la nivel global.

Unul dintre epidemiologii lideri ai CDC a prezentat patru scenarii în care SUA s-ar putea afla dacă virusul se răspândește și mai mult. Au fost numite Scenariile A, B, C și D.

Agenția Federală de Sănătate a declarat că în cel mai negru scenariu posibil, în SUA s-ar îmbolnăvi între 160 și 214 milioane de oameni.

În acest scenariu, chiar dacă intervențiile ar începe în acest moment (testări ale oamenilor aflați la volan, interzicerea vizitelor la spitale sau case de bătrâni), cel puțin 3 milioane de american tot s-ar îmbolnăvi.

În patru scenarii diferite, fiecare persoană diagnosticată cu Coronavirus se presupune că poate infecta între 2 și 3 oameni, rata spitalizării fiind de 3% sau de 12%, în timp ce 0.25% sau 1% dintre toți cei infectați vor muri.

În cel mai rău caz, 21 de milioane de americani ar putea fi spitalizați, iar 1,7 milioane ar muri. Scenariul spitalizării este efectuat în baza unor date concrete: există puțin peste 924.000 de paturi asistate de medici disponibile în cazul epidemiei.