Conform dailymail.co.uk, Dr. Du Bin a transmis că pacienţii care au contractat Coronavirus şi au hipertensiune arterială sunt mai expuşi „complicaţiilor periculoase” care pot duce la deces. Totuşi, acesta are şi o veste bună pentru categoria vizată: de regulă, medicaţia şi exerciţiile specifice hipertensiunii arteriale scad riscul de deces în cazul infectării cu temutul Coronavirus.

Doctorul tratează pacienţi care au fost depistaţi cu Coronavirus încă din luna ianuarie, iar concluziile sale sunt bazate pe un studiu ce arată că rata de deces în rândul pacienţilor cu hipertensiune arterială este de 6%. În acest context, este recomandat ca aceia care au o astfel de problemă să-şi ia regulat medicamentele specifice şi să urmeze exerciţiile destinate întăririi muşchilor inimii.

Care sunt cele mai expuse categorii?

Conform unui alt studiu, pacienții care au mai multe afecțiuni au cea mai ridicată rată de deces în cazul în care au contractat Coronavirus. În acest top urmează cei cu probleme cardiovasculare (10,5%), cei cu diabet (7,3%), cei cu o boală respiratorie cronică (6.3), cei cu hipertensiune arterială (6%) și cei care au o formă de cancer (5,6%).

Conform Bloomberg , într-un nou studiu efectuat pe 170 pacienți în vârstă care au murit în Wuhan la mijlocul lunii ianuarie, aproape 50% aveau hipertensiune arterială.

Semnale serioase de alarmă

„Este o rată de deces foarte ridicată”, a declarat Dr. Du Bin, care este chiar directorul uneia dintre unităţile de terapie intensivă de la Peking Union Medical College Hospital. „Din ceea ce mi s-a spus de către alţi doctori şi din informaţiile pe care le pot analiza şi singur, dintre toate problemele de sănătate, hipertensiunea arterială este un factor-cheie de pericol”, a mai spus acesta pentru Bloomberg.

Până în prezent nu există studii care să explice această situaţie, dar ceea ce este clar este că pacienţii cu hipertensiune şi care au contractat Coronavirus acuză o suferinţă severă înainte de a muri.

„Credem că hipertensiunea ar putea fi un factor important în deteriorarea stării pacienţilor, ceea ce conduce la un prognostic rău”, a mai spus Du.

În acest context, în Statele Unite ale Americii (n.r. – ţară în care mai mult de 50% dintre 80 milioane adulţi au 60 ani sau peste, dar şi probleme cu hipertensiunea), este în alertă maximă.

Astfel, nu-i de mirare de ce autorităţile îi incurajează pe cei în vârstă să-şi facă provizii şi să evite cât este posibil să iasă din casă.

„Fiţi siguri că aveţi provizii la dispoziţie, la fel cum aveţi şi medicamentele necesare pentru hipertensiune şi diabet, dar şi altele pentru tratarea febrei şi a altor simptome”, a declarat Dr Nancy Messonnier, director al Centrului Naţional pentru boli imune şi respiratorii.

În prezent, mai mult de 113.000 persoane au contractat Coronavirus în mai mult de 100 ţări, iar numărul morţilor este mai mare de 4.000.