Evenimentul Zilei > International > Coronavirus. Putin ține ședință de urgență, Biserica se roagă
Coronavirus. Putin ține ședință de urgență, Biserica se roagă

Coronavirus. Putin ține ședință de urgență, Biserica se roagă

Liderul de la Kremlin i-a convocat, miercuri, pe înalți responsabili ai statului la o „ședință preventivă” pe tema infecției virale transfrontaliere

Pe măsură ce epidemia de coronavirus se răspândește la nivel mondial și numărul de cazuri crește, Rusia a anunțat măsuri pentru a împiedica trecerea virusului mortal prin granițele sale.

Autoritățile nu au confirmat cazuri de îmbolnăvire. Premierul Mihail Mișustin a ordonat, miercuri, autorității pentru securitatea consumatorilor să elaboreze un „plan național” cu privire la mijloacele de prevenire a propagării virusului.

Rusia și China lucrează împreună la dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului 2019-nCoV iar Beijing a trimis deja genomul virusului la Moscova, a informat, miercuri, consulatul rus din Guangzhou, scrie Moscow Times.

La Moscova, autoritățile au declarat că au pus în aplicare măsuri speciale de securitate în hoteluri și locurile turistice.

Președintele Vladimir Putin va organiza miercuri o ședință pe tema măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. La întâlnire participă, printre alți responsabili, vice-premierul Tatiana Golikova, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, și directorul Rospotrebnadzor (serviciul federal responsabil pentru supravegherea protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării omului în Rusia), Ana Popova.

Virusul, așteptat luna viitoare în Rusia

În timp ce autoritățile au început să filtreze toți turiștii ruși care vin din China, controalele sanitare au fost intensificate la fiecare post de frontieră.

Experți din ministerul rus al Sănătății au declarat că riscul propagării coronavirusului în Rusia este ridicat dar șansele să se dezvolte epidemic sunt slabe.

Aceasta în condițiile în care experții au apreciat că 2019-nCoV va atinge Rusia luna viitoare.

Trei regiuni din Extremul-Orient rus și-au închis frontierele cu China până la 7 februarie.

Măști de protecție importate din China

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE