Peste 1.000 de paturi are noul spital care a fost deschis în mai puțin de 10 zile de la comanda oficialilor chinezi.

Noua unitate medicală destinată doar celor infectați cu coronavirus nu a fost construită de la zero, e drept, însă timpul record în care au reușit să transforme o clădire goală în spital de urgență este apreciat la nivel mondial.

Clădirea în care s-a amplasat primul spital dedicat coronavirusului

Noul spital a fost conceput în cartierul Huangzhou, într-o clădire care ar fi trebuit să se transforme într-o clinică din ramura Spitalului Central „Huanggang”, în luna mai a acestui an.

Vineri, autoritățile locale au ordonat ca această clădire, o construcție la cheie, dar goală, să fie folosită în situația coronavirusului.

Lucrările au început în ziua de sâmbătă, iar marți muncitorii au finalizat ultima lucrare.

Astăzi, cheia spitalului va fi înmânată autorităților chineze spre a fi deschis în orice moment. Chiar și în următoarele ore!

La amplasarea celor peste 1.000 de paturi au participat și foarte mulți voluntari, care, pe lângă acest efort au ajutat și la instalarea apei, a curentului și a internetului, spitalul fiind acum suficient de dotat cât să trateze și cazurile foarte grave, a declarat guverunul din Huanggang, citat de Daily Mail. Imaginile făcute publice de autorități arată faptul că dispun și de forța medicală necesară, însemnând sute de cadre medicale.

Al doilea spital, construit de la zero!

În paralel, chinezii lucrează la cel de-al doilea spital destinat celor infectați cu coronavirus, însă lucrarea va dura cu câteva zile mai mult pentru că îl construiesc de la zero.

Imaginile cu avansarea construcției sunt uimitoare!