Este vorba de insinuările lui Victor Ponta. potrivit căruia Ludovic Orban ar avea nevoie de ajutorul unor clinici de dezalcoolizare.

În 2016, Ludovic Orban a explicat că este victima unor acuzații false că ar fi alcoolic. „Mă atacă internauţii plătiţi că sunt beţiv, alcoolic, în condiţiile în care toţi cei care mă cunosc ştiu că eu nu consum alcool, dar ei atacă pentru că sunt câteva tipuri de acuzaţii în care este foarte greu să demonstrezi contrariul”, a explicat atunci liderul PNL.

„Cum poţi să demonstrezi că tu nu bei? Nu ai cum să demonstrezi lucrul ăsta. Nu am mai consumat alcool de la 12 ani“, a declarat atunci Ludovic Orban la Realitatea TV.

Cine a lansat zvonurile

De-a lungul anilor au existat mai mulți politicieni, precum Corneliu Vadim Tudor sau Gigi Becali, care au afirmat că au informații din surse sigure că Orban ar fi fost internat la dezalcoolizare. Primul se pare că a fost Corneliu Vadim Tudor, fostul lider al PRM, cunoscut pentru atacurile sale adesea suburbane la adresa adversarilor politici.

Scandalul a reizbucnit în momentul accidentului rutier din 2008, în care a fost rănită o fată. Atunci s-a speculat că Ludovic Orban ar fi fost băut la volan, potrivit Flux 24.

Scandalul din Parlament

La ședința de votare a moțiunii de cenzură, Ludovic Orban l-a acuzat pe Victor Ponta de demagogie, pentru că acum critică accesul clinicilor private la programele naționale de sănătate, dar el s-a operat în străinătate.

„Cel mai tare m-a mirat demagogia unui lider politic, că are o atitudine critică la spitalele private. Unde s-a operat, nu la un spital privat? Dar la un spital privat din Turcia”, a spus Orban.

Liderul Pro România i-a răspuns lui Orban că el s-a operat, nu a fost la „cură de dezalcolizare”.

„Să știi că eu m-am operat de picior, nu am fost la o cură de dezalcoolizare, care sunt toate private. Aceste clinici de dezalcoolizare de azi le puteți plăti din bani publici”.