Evenimentul Zilei > Politica > Corina Crețu: Fenomenul imigranților din Mediterană este dramatic. România ar trebui să prezinte situația la Consiliul European
Corina Crețu: Fenomenul imigranților din Mediterană este dramatic. România ar trebui să prezinte situația la Consiliul European

Corina Crețu: Fenomenul imigranților din Mediterană este dramatic. România ar trebui să prezinte situația la Consiliul European

Afluxul imigranţilor din Ucraina va trebui luat în considerare, este de părere comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu. Ea a subliniat că România ar trebui să prezinte în Consiliul European această situaţie. Pe de altă parte, Corina Crețu a atras atenția că situația cea mai dramatică este cea din Mediterană, explicând că există un plan de lucru al CE cu cote ale imigranţilor.

"Bineînţeles că cel din Mediterană e cel mai dramatic fenomen, care se întâmplă zi de zi şi este vorba de zeci de mii de oameni. Şi acest aflux din Ucraina ar trebui luat în considerare şi este responsabilitatea României de a prezenta în Consiliul European care este situaţia", a spus Corina Creţu, relatează Mediafax.

Ea a apreciat că ar trebui să se facă o informare completă către Comisia Europeană privind impactul acestui aflux de oameni în fiecare stat membru al UE.

Peste 2.000 de persoane s-au înecat în Marea Mediterană în cursul anului 2015, în încercarea de a ajunge în Italia, Malta, Grecia sau Spania. 

România ar urma să primească 2.362 de imigranţi extracomunitari, conform schemei propuse de Comisia Europeană în cadrul planului care prevede măsuri de combatere a imigraţiei pe Marea Mediterană şi distribuirea refugiaţilor în spaţiul Uniunii Europene.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: