Evenimentul ZileiActualitateCoreea de Nord acuză Statele Unite de dezinformare. Cursa înarmărilor face SUA să aplice standarde duble

Coreea de Nord acuză Statele Unite de dezinformare. Cursa înarmărilor face SUA să aplice standarde duble

Coreea de Nord acuză Statele Unite de dezinformare. Cursa înarmărilor face SUA să aplice standarde duble
Indiferent de statutul diplomatic sau de lipsa lui, Statele Unite au fost clare atunci când au spus că nu doresc ca armele nucleare să ajungă în posesia Coreei de Nord. De curând, Coreea de Nord a respins această declarație, acuzând Statele Unite de „standarde duble”.

Noul acord dintre Statele Unite și Marea Britanie

Ministerul de Externe nord-coreean a publicat recent un articol intitulat „Este SUA cu adevărat un gardian al regimului de neproliferare nucleară?” Articolul acuză SUA că există o creștere a capacității nucleare în alte părți ale lumii, potrivit Yonhap News Service.

„Statele Unite au ignorat principiul neproliferării nucleare și au permis standarde duble, în conformitate cu strategia lor de dominare a lumii”, potrivit agenției de știri Yonhap. Articolul a menționat acordul semnat recent între Statele Unite și Marea Britanie de a furniza submarine cu propulsie nucleară Australiei.

În octombrie, Coreea de Nord a lansat o rachetă despre care unele servicii de informații au spus că ar fi venit de la un submarin. Un site web nord-coreean numit, Arirang Meari, a folosit luna trecută o emisiune sud-coreeană ca o modalitate de a ataca însăși societatea sud-coreeană.

„Se spune că motivul pentru care „Squid Game” a devenit populară în rândul telespectatorilor a fost pentru că a săpat în realitatea societății capitaliste și a Coreei de Sud, unde competiția extremă pentru supraviețuire și lăcomia pentru cei slabi erau rampante”, spune Coreea de Nord. Articolul a prezentat și statutul Coreei de Sud, „unde numărul perdanților în locurile de muncă, imobiliare și acțiuni, crește dramatic”.

Netflix interzis în Coreea de Sud

Netflix nu este disponibil în Coreea de Sud. Momentan, nu este clar dacă autorul a cărui articol a fost publicată de Arirang Meari a avut posibilitatea de a vedea serialul. Squid Game este cea mai recentă lucrare a culturii populare sud-coreene care a devenit omniprezentă în întreaga lume, în urma revoluției K-Pop și a filmului Parasite, câștigător al Oscarului din 2019, regizat de Bong Joon-ho.

De fapt, Squid Game a atins culmi aproape inimaginabile de popularitate. Netflix a anunțat la începutul lunii octombrie că serialul a atins 111 milioane de fani în primele săptămâni, ceea ce îl face cea mai mare lansare din istoria Netflix.

„O avertizare: Netflix se bazează pe numărul de conturi care au ales un anumit titlu și s-au uitat la acel film/serial cel puțin 2 minute”, potrivit unui articol publicat de Variety. „Asta nu prezintă numărul real al oamenilor care au vizionat chiar și un episod complet- și îi include pe cei care doar au verificat despre ce este vorba în acel serial”, au spus cei de la The National Interest.


Accesează: