Copil mort de gripă nouă la Satu Mare

Copil mort de gripă nouă la Satu Mare

Un copil din Satu-Mare a murit de gripă iar alte 31 de cazuri au fost confirmate în ultima săptămână, a anunţat Ministerul Sănătaţii. Este al patrulea deces asociat cu gripa nouă în România, de la începutul acestui an.

„Este vorba despre un copil de 1 an și două luni, care era infectat cu gripă AH1N1”, anunță oficialii Ministerului Sănătații. În județele Constanța și Iași evoluează focare locale de gripă iar în restul țării au fost înregistrate focare sporadice. Medicii epidemiologi declară că s-a înregistrat o incidenţă medie a infectiilor acute respiratorii care a depăşit nivelul bazal, fără însă a fi depăşite valorile maxime aşteptate. Mai exact, conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 17 -23 ianuarie 2011, numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 91.062, în creştere cu 16% faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri noi de gripă au fost raportate în Iași (5), Constanța (4) și Bistrița (3). De la începutul supravegherii infecțiilor respiratorii și a gripelor (luna octombrie 2010) și până în present au fost detectate 46 virusuri gripale din care: - 36 virusuri gripale tip AH1N1 - 8 virusuri gripale tip B - 2 virusuri gripale tip AH3N2

Primul caz de gripă nouă în Arad

În această dimineaţă a fost confirmat primul caz de gripă nouă din judeţul Arad. "Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa primului caz de infecţie cu virusul gripal AH1N1, în judeţul Arad. Virusul este unul ‘de import, din Italia, fiind depistat la o femeie de 39 ani, a cărei stare evoluează favorabil", a anunţat dr. Dana Negru, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad. De la începutul anului au fost înregistrate 36 cazuri de infecţii cu AH1N1, iar alte trei persoane şi-au pierdut viaţa din această cauză.

Ne puteți urmări și pe Google News