Evenimentul Zilei > Social > Copil de doi ani, salvat de jandarmi după ce rămăsese blocat în mașină
Copil de doi ani, salvat de jandarmi după ce rămăsese blocat în mașină

Copil de doi ani, salvat de jandarmi după ce rămăsese blocat în mașină

Un copil de numai doi ani a fost salvat de jandarmi după ce, duminică seara, a rămas blocat într-o mașină, în comuna Ceahlău din județul Neamț.

Duminică seară, în timp ce părinții se pregăteau să ducă lucrurile pe care le aveau în mașină în curtea casei, un băiețel de 2 ani a rămas în mașină, blocat. Incidentul s-a produs în satul Bistricioara, comuna Ceahlău.

Intervenția jandarmilor montani a durat jumătate de oră, potrivit Digi24.

Jandarmii montani, aflați în patrulare, au observat părinții care se agitau în jurul mașinii și în mai puțin de 30 de minute micuțul a fost scos din mașină.

„Deși s-a ales doar cu o sperietură, zâmbetul lui ne-a confirmat că este bine”, au spus jandarmii.

Cazul nu este însă unul singular. În 2018, un băiețel de doi ani și jumătate a rămas 40 de minute într-o mașină încinsă, după ce bunicul și mama l-au lăsat singur înăuntru și s-au dus la cumpărături, iar ușile s-au blocat.

Când s-au întors, adulții au încercat să-l convingă pe cel mic să deschidă portiera, dar când au văzut că nu reușesc, au spart un geam. După toată nebunia, polițiștii l-au amendat pe șofer pentru parcare neregulamentară.

Incidentul s-a petrecut în centrul oraşului Găieşti din județul  Dâmbovița. Mama copilului şi bunicul veniseră la cumpărături, dintr-o comună din apropiere. Afară erau peste 30 de grade, iar cei doi adulţi au decis să intre în magazin şi să lase în maşină băieţelul de doi ani şi jumătate.

Uşile s-au blocat cel mai probabil după ce cel mic s-a jucat cu cheile care au rămas înăuntru. În imaginile surprinse de un martor se vede cum bunicul şi mama, alături de un poliţist aflat întâmplător în zonă, încearcă să găsească o soluţie să deblocheze uşile. Când a văzut că nu reuşeşte să convingă băiatul să ia cheile şi să descuie maşina, şoferul a decis să spargă geamul.

Deşi a stat 40 de minute în maşina încinsă, copilul a scăpat teafăr. Lucrurile se puteau însă sfârşi tragic, atrag atenţia medicii.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: