Este vorba despre o nouă lege prin care se încurajează și sunt susținuți acei copii care doresc să practice un sport de performanță. Actul normativ, care aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 176/2020, a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis, vineri.

Informația a fost prezentată printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Conform sursei citate, președintele a semnat un „decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 176/2020 pentru modificarea art. 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță”.

Astfel, copiii care s-au înscris pentru prima dată la un club sportiv până la 30 noiembrie 2020 pot primi aceste vouchere a căror valoare se ridică la 300 de lei.

Programul a fost inițiat în 2020

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului, este vorba de vouchere în valoare de 300 de lei, acordate copiilor născuţi în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, copiii trebuie să se fi legitimat pentru prima dată la un club sportiv deţinător de certificat de identitate sportive. Înscrierea trebuie să se fi produs, în intervalul de timp 8 septembrie 2020 – 30 noiembrie 2020, în vederea practicării sportului de performanţă. Ministerul a precizat că voucherele pot fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de echipament sportiv.

„Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, în primul rând pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc.

Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă”, spunea la momentul adoptării ordonanței de urgență nr. 157/2020, ministrul de atunci al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.