Sătul de bătăi şi umilinţe, băiatul a reuşit să fugă de la cei patru români care îl țineau ca sclav,

Singura cale de salvare a fost să se ducă la autorităţă şi să spună tot. Poliţiştii spanioli au descoperit că minorul nu era singurul aflat în această situaţie.

El le-a spus oamenilor legii că cineva din România îi găsise de lucru în Spania, unde i-ar fi fost mult mai bine. Mai mult, acesta îi cumpărase chiar și biletul de autobuz către Murcia, Spania.

 

Odată ajuns în Spania, băiatului i s-au luat toate actele. Persoana care l-a cumpărat l-a așteptat la autogară și, după ce l-a urcat într-o autoutilitară fără geamuri, l-a dus într-o zonă depopulată, unde a fost adăpostit într-o casă abandonată dărăpănată. Aici mai erau alți cinci cetățeni români, care își duceau traiul la limita subzistenței.

 

La fel ca şi el, cei cinci erai sclavi la românii care îi cumpăraseră.

Erau duși la muncă în Jumilla pentru a tăia lemne pentru foc timp de zece ore pe zi.

În zilele când nu tăiau lemne, copii erau obligaţi să cerşeascăla ușile unor supermarketuri, fiind atent urmăriți.

Victimele au fost, de asemenea, obligate să  comită jafuri în așezăminte nelocuite, de unde trebuiau să scoată toate materialele metalice posibile din construcții, pe care ulterior banda de exploatatori le vindea la fier vechi.

Poliția națională din Spania a descins la adresa unde românii erau obligați să supraviețuiască și au depistat doi copii între 7 și 8 ani, amândoi fără școlarizare și care trăiesc în condiții precare de locuință și sănătate.

Micuții fuseseră forțați să nu părăsească locuința. Această situație a fost preluată de Serviciul Mobil de Urgență și Asistență Socială, potrivit stiridiaspora.ro