COPII folosiți pe post de MARIONETE în jocurile politice!

Cristina Tunegaru, profesor de limba romana la Scoala Gimnaziala 164 din Bucuresti

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cristina Tunegaru, profesor de limba română la Școala 164 din Capitală, aduce acuzații grave colegilor ei de breaslă, acuzând atitudinea obedientă față de edilul Bucureștiului și folosirea copiilor pe post de „vehicule electorale”. Redăm mesajul integral al Cristinei Tunegaru:

„Mi-e rușine de colegii mei, profesorii de la Școala Gimnazială 164, că au participat cu slugărnicie la circul desfășurat de Gabriela Firea sub pretextul conștientizării pericolelor internetului. Au așteptat-o de la intrare, cuminți, au orchestrat întâmpinarea ei folosind copii mici pe care i-au îmbrăcat în haine populare. Cu flori în mâini, ca-ntr-un show comunistoid grotesc. Îmbrăcați cu tricourile și purtând șepcile primăriei, copiii școlii devin marionete care arată supușenia adulților.

Copiii și cadrele didactice sunt folosiți ca niște punți de lansare politice pentru vedetele de la primărie. Și nimeni nu pare să se opună, să observe ridicolul unei asemenea situații care nu are în centru copiii și nevoile lor, ci pe doamna primar. Acțiunea petrecută în timpul orelor de curs – când elevii și profesorii sunt captivi în școală – nu are nicio legătură cu educația. Și nici versurile misogine, sexiste ale lui Cerebel care cântă despre „fetele care vor na-na” și „n-ai bani de femei”. Discursurile patetice nu ajută elevii. Însă copiii sunt utilizați ca material propagandistic. Într-o școală!

Să nu uităm, dragi colegi, că școala nu e troaca unor animale politice!”