Evenimentul Zilei > Justitie > Contrabandiști de țigări, prinși de polițiștii de la Transporturi, Constanța
Contrabandiști de țigări, prinși de polițiștii de la Transporturi, Constanța

Contrabandiști de țigări, prinși de polițiștii de la Transporturi, Constanța

Un constănțean a fost arestat și alți cinci sunt cercetați în libertate pentru contrabandă cu țigări și băuturi alcoolice. Cazul a fost instrumentat de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța coordonați de Parchetul Judecătoriei.

Potrivit anchetatorilor, peste 300.000 de țigarete fără timbru de accizare românesc precum și sticle de băuturi alcoolice au fost ridicate de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în urma a șapte  percheziții efectuate ieri după amiază la locuințele mai multor persoane bănuite de de trafic ilicit de țigări. În ultimele trei luni, cei șase suspecți din Constanța ar fi desfășurat activități în domeniul traficului ilicit cu ţigarete provenite din contrabandă.

 Prejudiciul total a fost estimat la suma de 155.000 de lei. S-au găsit și 16.000 de lei susceptibili a proveni din vânzarea tigaretelor de contrabandă. În urma probatoriului administrat au fost identificate șase persoane, acre, aseară, au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Judecătoria Constanța a dispus, astăzi, arestarea preventivă a șefului rețelei, un bărbat de 35 de ani, care făcuse închisoare tot pentru contrabandă cu țigări.