Evenimentul Zilei > Actualitate > Contrabandă cu scutere electrice în portul Constanța. Marfa, de jumătate milion de lei, confiscată
Contrabandă cu scutere electrice în portul Constanța. Marfa, de jumătate milion de lei, confiscată

Contrabandă cu scutere electrice în portul Constanța. Marfa, de jumătate milion de lei, confiscată

Poliţiştii de frontieră și vameșii au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, scutere electrice, contrafăcute, în valoare de peste 500.000 lei. Marfa a fost confiscată, beneficiarul este cercetat pentru contrabandă.

Containerul a fost controlat, în baza unei analize de risc, de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu vameșii. Destinatar era o societate comercială din București.  La cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean român, în vârstă de 29 de ani, având domiciliul pe raza județului Tulcea. “În urma controlului, au fost descoperite 675 scutere electrice (hoverboard) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute”, informează Garda de Coastă.

Bunurile, a căror valoare depășește 530.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări “sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”.