Evenimentul Zilei > Actualitate > Continuă haosul la spitalul transformat în bombă COVID-19. Conducerea a demisionat
Continuă haosul la spitalul transformat în bombă COVID-19. Conducerea a demisionat

Continuă haosul la spitalul transformat în bombă COVID-19. Conducerea a demisionat

Haosul de la Spitalul din Deva, transformat într-o bombă cu Covid 19, continuă. Marți și-au prezentat demisiile managerul și director medical de la spitalul din Deva.

 

Astfel, mangerul Spitalului Județean Deva și directorul medical a unității medicale au demisionat. Potrivit prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, ministrul Sănătății urmează să vină la Deva în următoarele zile.

„E oficial! Au demisionat atât Silviu Didilescu, cât și dr. Claudiu Antal. Miercuri sau joi va veni la Deva ministrul Sănătății, Nelu Tătaru”, a declarat prefectul pentru Hunedoara Liberă.

EVZ a scris despre situația gravă în care se Spiatalul din Deva încă de la sfârșitul lunii martie.

Medicii depistați pozitiv COVID-19 uemau a fi internați pe Secția de Boli Infecțioase a spitalului, iar restul personalului medical urmând a îngriji pacienții internați, fără a părăsi unitatea sanitară, timp de 14 zile. Spitalul este închis, pe principiul nimeni nu intră, nimeni nu iese.”

Din păcate, ordinul nu a fost respectat. Prefectura spune că el a fost dat duminică noaptea. Cei de la spital spun că el a venit târziu, luni dimineaţă,  aşa că oamenii au apucat să plece acasă.

Şi asta s-a întâmplat fără ca nimeni să fie testat penru infecţie cu cornavirus. De altfel, nici nu prea aveau cu ce să-i testeze. De mai bine de două săptămâni încoace, cele mai multe cadre medicale, fie medici, fie asistente, îşi cumpără singuri echipamentul de protecţie de pe unde apăcă şi şi-l plătesc din banii lor. Cât despre testele pentru virus, prefectul Vasile Petică recunoaşte că: „La spital nu există nici un aparat de testat a infecţiei cu coronavirus, motiv pentru care testele sunt trimise către laboratoarele din Timişoara şi Cluj, care ne pot trimite rezultatele între 3 şi 8 zile”.

Habar nu au câţi oameni au fost infectaţi

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Lucian Morogan a afirmat într-un comunicat că: „La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au fost confirmaţi ca infectaţi cu coronavirus patru medici, dintre care doi de la Secţia de Oncologie. Aceştia au fost transferaţi la Timişoara”. După care revine şi spune că mai este un medic, şef de secţie, infestat. Deci, în total, cinci.

EVZ a prezentat faptul că medicul Daniela Roşca, chiar habar nu avea de nimic: „Numărul de cadre infectate nu îl știm. Nu se știe de unde a pornit acest lucru, medicul epidemiolog ne-a transmis că este transmitere comunitară”, a spus cea care a fost managerul spitalului, fiind destituită de prefectul Vasile Petică.