Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Consultarea publică a avut loc. Soluția o știm
Consultarea publică a avut loc. Soluția o știm

Consultarea publică a avut loc. Soluția o știm

La fiecare ciclu de alegeri când PSD a pierdut alegerile/puterea politică, eram convins că perioada experimentată cu ei guvernând nu se va întoarce niciodată. Eram convins că pe toate planurile, cum a fost nu va mai fi. De fiecare dată m-am înșelat. Mai mult de atât PSD a devenit mult mai periculos și încet a acaparat instituțiile cu mai multă ferocitate, iar mai nou cu lovituri de stat în toată regula.

Cine ar fi crezut că după experiența guvernării Năstase, lucrurile de care ne temeam vor reveni cu mai mare forță? Într-o săptămână Ponta și asociații au schimbat președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, Avocatul Poporului,  a fost schimbată legea de funcționare a  CCR, s-a dat ordin de revocare a premierului, iar într-un final președintele țării a fost suspendat pentru a doua oară. Mai știe cineva motivul? Nu pentru că nu a existat. Atunci, în urmă cu două luni, îl desemna pe Ponta premier. A urmat o guvernare în care Victor Ponta a guvernat după  bunul plac, sfidând pe fiecare român în parte. Și-a anexat primarii opoziției, Biserica Ortodoxă, a tăiat bugetul care asigura participarea președintelui participarea la reuninile cu oficialii europeni. Votul din 2014 a fost fost elocvent. După doi ani de măriri, de apariții tv 24 din 24 de ore unde ni se spunea că guvernul “dă”, a fost trimis acasă. România tăcută a spus stop.

Aseară Guvernul a favorizat infractorii, a încălecat justiția printr-un conflict între puterile statului.

Noul Guvern, condus indirect de Liviu Dragnea, prin forma în care a adoptat ordonanțele, devine cel mai nefrecventabil. Indiferent cum vor evolua lucrurile, deciziile de aseară vor rămâne ca o mare pată asupra credibilității actualului premier. Credibilitatea lui Grindeanu este distrusă și singura formă onorabilă de ieșire din această situație rămâne demisia.

Societatea românească are nevoie de impulsuri pozitive atunci când se pornește la un drum nou. De fiecare dată, noul guvern a beneficiat de o mare încredere imediat după instalare. Dacă noua putere a fost instalată în urma votului a unei treimi din populație, în următoarele săptămâni încrederea premierului și a guvernului s-a dublat. Astăzi foarte mulți care au crezut în promisiunile PSD sunt dezamăgiți. Nu cred că actualul guvern mai poate genera un proiect național care să adune românii, societatea. Cum să adunăm energiile pozitive când se sapă la temelia cetății? România, azi, ar trebui să meargă înainte însă se află la o cumpănă, iar zilele acestea se joacă cartea democrației. Lucrurile nu sunt gri, ci sunt în alb și negru. Vrem domnia legii sau lăsăm țara pe mână celor fără de lege. Consultarea publică a avut loc. Rămâne să vedem dacă va prima interesul public sau interesul unui anumit public.

 

 

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: