Dinamo a obținut o victorie fără glorie, sâmbătă seara, în „Groapă”, împotriva echipei CSMS Iași, scor 1-0. Unica reușită a partidei din cadrul etapei a 8-a a Ligii I i-a aparținut atacantului Marius Alexe (75), cel care a punctat pentru a doua oară consecutiv, după ce o făcuse și în runda precedentă, cu FC Botoșani (scor 2-3).

Fanii, nemulțumiți după victorie

Victoria contra moldovenilor nu i-a entuziasmat foarte tare pe suporterii prezenți în Ștefan cel Mare. Câțiva dinamoviști de la tribuna a II-a le-au reproșat jucătorilor că evoluează fără tragere de inimă și nu se sacrifică pe teren: „Jucați fără nicio poftă. Parcă suntem o echipă de locurile 10-12. Jucați rușinos”, au strigat cei nemulțumiți.

„Ce motivație poți să ai?”

Unul dintre oamenii care suferă din cauza stării jalnice în care a ajuns Dinamo este Constantin Frățilă , atacantul care, în perioada 1960-1970, în tricolul „câinilor”, a marcat 74 de goluri în 168 de partide.

Fostul mare fotbalist a remarcat și el lipsa de perspectivă a clubului care se lovește de interdicția de a juca în cupele europene. „La ora actuală, Dinamo se scaldă în mediocritate. Din păcate, echipa joacă fără orizont. Presupunem prin absurd că va prinde un loc de cupă europeană – că de câștigat campionatul nu poate fi vorba – ce se va întâmpla? Insolvența asta atârnă greu. Nu poți ieși să joci măcar în Liga Europa, nu poți să vinzi jucători la prețuri decente, ce motivație poți să ai? E păcat pentru că sunt câțiva copii de perspectivă care au stofă de fotbaliști”, remarcă Frățilă.

„S-a băgat în treaba asta complicată”

Pe de altă parte, fostul atacant este de părere că fără investiții masive, clubul va agoniza multă vreme. „Eu nu înțeleg de ce patronul (n.r. – Ionuț Negoiță) s-a băgat în treaba asta complicată, dacă nu poate face față din punct de vedere financiar. Discutăm de bani, restul sunt povești. Sunt de acord că a preluat o moștenire grea, de la foștii acționari, dar știa în ce se bagă”.