Constanța: Trei asistenți medicali au fost reținuți pentru luare de mită în formă continuată

Constanța: Trei asistenți medicali au fost reținuți pentru luare de mită în formă continuată Un nou caz de corupție în spitalele din România. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cazurile de corupție în spitale continuă cu un nou episod. De această dată, trei asistenți medicali angajați la Spitalul Clinic de Urgență Constanța au fost puși sub acuzare pentru luare de mită în formă continuată, după ce au primit bani pentru a urgenta formalitățile de predare a trupurilor persoanelor decedate.

Mită la Spitalul Clinic de Urgență Constanța

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de lângă Tribunalul Constanța. Magistrații au anunțat că față de cei trei asistenți medicali a fost dispusă măsura începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Potrivit probelor depuse la dosar faptele s-ar fi petrecut în perioada aprile-mai 2024. Cei trei suspecți din Constanța ar fi primit mită de la un investigator sub acoperire.

Mită în spitalele din Constanța

Sursa foto: Gajus | Dreamstime.com

Rechizitoriul procurorilor

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în perioada aprilie-mai 2024, inculpaţii, asistenţi medicali la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol» Andrei Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători”, au transmis procurorii.

Ne puteți urmări și pe Google News
Mită în Constanța

Sursa foto: Nyul | Dreamstime.com

Asistenții din Constanța, reținuți pentru 24 de ore

Procurorii din Constanța au stabilit că unul din cei trei asistenți medicali a primit de patru ori în intervalul 10 aprilie - 8 mai, suma de 200 de lei pentru a-și îndeplini atribuțiile prevăzute în fișa postului. Al doilea suspect ar fi primit câte 400 de lei în zilele de 15 respectiv 16 mai, iar al treilea asistent medical a primit tot sub formă de mită câte 500 de lei în ziele de 20 și 21 mai.

„În cursul zilei curente au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor trei inculpaţi, la prosectura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa şi la Morga Cimitirului Central Constanţa – punct de lucru pentru autopsii medico-legale, de unde au fost ridicate diferite sume de bani”, a mai transmis sursa citată. Procurorii au dispus reținerea celor trei asistenți medicali pentru 24 de ore.