Evenimentul Zilei > Actualitate > Constanța. Scandal imens la primărie. Și fără mașină, și cu dosar penal
Constanța. Scandal imens la primărie. Și fără mașină, și cu dosar penal

Constanța. Scandal imens la primărie. Și fără mașină, și cu dosar penal

Un constănțean s-a ales cu dosar penal pentru violarea sediului profesional și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fiind sancționat și pentru apelarea nejustificată la 112.

Bărbatul a provocat scandal, punând în pericol mai mulți oameni, după ce a încercat să forțeze ieșirea din parcul auto al primăriei unde autoturismul său, ridicat de primărie pentru parcare neregulamentară, fusese depozitat.

Tot incidentul a fost surprins pe camerele de supraveghere ale parcului auto al primăriei Constanța, unde sunt depozitate mașinile care sunt ridicate din oraș fiind parcate neregulamentar. Constănțeanul, de 43 de ani, a cărui mașină îi fusese săltată de pe strada I. G. Duca a făcut circ în parcul auto. Potrivit reprezentanților primăriei Constanța, “bărbatul a pândit momentul când poarta a fost deschisă pentru ca mașinile angajaților și cea de ridicări să poată ieși din unitate și a intrat în parcare pentru a-și recupera mașina”.

După ce se ceartă cu angajații, bărbatul merge spre mașina parcată, se suie la volan și se îndreaptă spre poartă. În imagini se vede cum șoferul ajunge în dreptul porții și vrea să forțeze ieșirea. Un angajat încearcă să blocheze poarta cu autoturismul personal. Bărbatul reușește totuși să treacă de prima poartă și demarează în trombă spre cea de-a doua care e deja închisă. Furios că nu poate ieși, bărbatul se dă jos din autoturism și începe să tragă de poartă.  Angajații opun rezistență, moment în care omul se urcă din nou la volan și încearcă să dea cu mașina peste cei care păzeau poarta.

Pentru că scandalul continuă, un angajat apasă butonul de panică, iar la fața locului ajung mașini ale Poliției Locale și de la firma de pază. Bărbatul este convins să mute mașina din nou în parcul auto, dar nu se potolește. El sună la 112, reclamând că este ținut înăuntru, fără voia lui. În scurt timp ajung polițiștii de la Secția 5 și un echipaj de la Serviciul Rutier. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcool test care a arătat o concentrație de 0,67 mg/l alcool în aerul expirat. El este cercetat acum de polițiști pentru infracțiunile de violare a sediului profesional și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alte substanțe. În plus, a fost sancționat și pentru apelarea nejustificată a numărului de urgență 112.

La Constanța, autovehiculele care staționează sau sunt oprite neregulamentar sunt ridicate, transportate, depozitate și eliberate de o societate a primăriei. Mașinile sunt depozitate, sub pază, în parcul auto, situat pe strada Caraiman, până la momentul eliberării. Paza acestui dispozitiv se realizează atât cu agenți cât și prin intermediul camerelor de supraveghere video. Conducătorii auto își pot recupera mașinile doar după ce achită taxele impuse de Consiliul Local și numai în prezența unui polițist local: tarif ridicare mașini: 450 de lei, tarif transport mașini: 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi: 60 de lei. Programul de restituire este non-stop. (Foto și video Primaria Constanta)