Prima licitaţie organizată în scopul dotării ambulatoriului Spitalului Judeţean Arad a fost anulată pe motivul implicării uneia dintre firmele înscrise în mituirea fostului preşedinte al CJ Arat, Nicolae Ioţcu. În ciuda faptului că au grăbit lucrurile, membrii comisiei nu au putut realiza o altă procedură în termenul stabilit în proiect, aşa că banii europeni trebuie acum returnaţi.

„Noi considerăm că această decizie este ilegală, urmează să o atacăm la instanţele competente, deja doamna vicepreşedinte Boghicevici se află la Minister cu plângerea prealabilă…”, spune Gheorghe Stoian – Administratorul judeţului Arad.

Indiferent de rezultatul procesului, pacienţii se bucură că măcar spaţiile sunt modernizate, chiar dacă aparatura nouă lipseşte.

„Sunteţi mulţumită de condiţiile de aici? (reporter Digi 24)

– De condiţii da, dar de personal nu ştiu… lipseşte sau îi puţin, sau ce se întâmplă, dar de la 8 jumate stau pentru un aviz, pentru o recomandare la uşa de la chirurgie”, spune o pacientă.

„Da, arată bine clădirea şi e întreţinută bine clădirea”, este de părere un aparținător.

 „E curat?

– Normal că-i curat!”, adaugă un pacient.

„Gradul de adresabilitate dintotdeauna a fost la cotă maximă dacă mă refer la ambulatorul nostru, sigur că ne dorim ca pe viitor să urmeze un program, un proiect prin care să fie dotat ambulatoriul cu aparatură de specialitate”, precizează Maria Trăilescu – medic la Spitalul Judeţean Arad.