Evenimentul Zilei > Justitie > Consilier al fostului edil, Andrei Chiliman audiat de procurorii DNA Ploiești
Consilier al fostului edil, Andrei Chiliman audiat de procurorii DNA Ploiești

Consilier al fostului edil, Andrei Chiliman audiat de procurorii DNA Ploiești

Un consilier al fostului primar al Sectorului 1 Bucureşti Andrei Chiliman este audiat, miercuri, la sediul DNA Ploieşti, el fiind suspectat de luare de mită, au afirmat surse apropiate anchetei, citate de agerpres.ro

Potrivit acestora, Robert Grigorescu, consilier al lui Andrei Chiliman, este cercetat pentru că ar fi luat mită în schimbul atribuirii unor contracte cu Primăria Sectorului 1.

Primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost trimis în judecată într-un alt dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu. Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1. În această cauză au mai fost trimişi în judecată şi doi angajaţi ai Direcţiei Utilităţi Publice din cadrul primăriei. Cei trei sunt acuzaţi că ar fi emis, cu încălcarea legii, o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă amplasată pe un teren privat din sector, deşi vecinii s-au opus emiterii documentului, iar legea prevede acordul expres al vecinilor.

În 2015 , Andrei Chiliman a fost reținut, pentru ca apoi să fie eliberat și cercetat sub control judiciar. Procurorii îl acuză în acest dosar ar fi atribuit contracte cu dedicaţie şi că în schimb ar fi primit 10 la sută din valoarea lor.