Evenimentul Zilei > Actualitate > Consecințe grave pentru românii veniți din Italia. Vor suporta consecințe penale
Consecințe grave pentru românii veniți din Italia. Vor suporta consecințe penale

Consecințe grave pentru românii veniți din Italia. Vor suporta consecințe penale

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la finalul ședinței CNSSU, că persoanele care ascund faptul că vin din Italia vor suporta consecințe penale.

„Persoanele care declară în fals vor suporta consecințele penale. Noi putem consulta datele obținute cu cele deținute de poliția italiană, mai ales în cazul celor despre care considerăm că nu au fost total cinstiți (…) Aici nu este 100%! Sunt unii care nu vor să spună că vin din Italia, alții care folosesc rute ocolitoare. Practic, va trebui să ne concentrăm eforturile pe mașinile personale pentru că aici va fi creșterea foarte mare de sosiri”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, premierul a declarat că autoritățile încearcă prin toate metodele să țină sub control fenomenul de răspândire a bolii.

„Noi încercăm să ținem fenomenul sub control prin toate mijloacele. Față de alte țări, progresia la noi nu este atît de crescută. Am văzut în alte țări faptul că de la un număr mic s-a ajuns foarte rapid la un număr mare de cetățeni infectați”, a mai spus Ludovic Orban.