"Deşi am mai avut discuţia asta, deşi am avut un protocol de fuziune, ea a fost supusă dezbaterii Biroului Politic Naţional astăzi lărgit, pentru că nici mie, nici colegilor nu ne e frică de nici de congres, nici de nimic şi cu unanimitate de voturi colegii au votat congres în primăvară, aşa cum scrie în statut şi în protocolul de fuziune", a anunţat copreşedintele PNL Vasile Blaga, potrivit Agerpres.

BPN a aprobat şi birouri politice comasate în Bistriţa-Năsăud şi Vrancea, iar în Buzău – noul comitet executiv. 

Vasile Blaga a precizat că PNL nu are ca obiectiv sancţionarea liberalilor care critică partidul. 

"Nu este obiectivul nostru că amendăm pe cineva pentru poziţiile pe care le are. Le pot avea aici, în interior, avem un statut care trebuie respectat şi eu sper să-l respecte. Unii dintre colegi îşi găsesc alte drumuri pentru că au încercat în organizaţii şi asta este viaţa, nu au avut succes, nu despre asta a fost vorba. Noi nu avem delicte de opinie aici, să sancţionăm pe cineva. Poate să o facă în interior şi să se oprească aici", a spus Blaga. 

Copreşedinţii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga nu au dorit să răspundă dacă vor candida pentru şefia partidului. "Este prematur în momentul de faţă. Priorităţile noastre sunt cu totul altele", a afirmat Alina Gorghiu. 
"Hai să câştigăm alegerile şi este loc pentru toţi", a răspuns Vasile Blaga