Aproape 5.000 de suporteri s-au adunat pe stadionul Parc des Princes din Paris pentru a-și susține favoriții, aprinzând luminițe și scandând în timp ce urmăreau înfrângerea cu 1-0 din finala de la Lisabona pe un ecran mare.

După o serie de încăierări, conflictul s-a mutat pe Champs-Élysées, unde mai multe autovehicule au fost incendiate, geamurile sparte și magazine vandalizate.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut „sărbători mature” în cazul în care PSG ar învinge-o pe Bayern, după ce suporterii s-au confruntat cu poliția în urma victoriei cu 3-0 la RB Leipzig din semifinale.

Prefectura de poliție din Paris a declarat că peste 400 de fani au fost amendați pentru că nu au respectat ordinele de a purta măști de-a lungul celebrului bulevard, precum și pe stadion.

Și între fani și poliție au avut loc confruntări pe tot parcursul jocului, tineri înarmați cu petarde fiind atacați cu gaze lacrimogene de poliție.

Mai multe coșuri de gunoi și un autovehicul au fost incendiate, iar autoutilitarele poliției au fost atacate cu sticle. Poliția a îndepărtat 100 de persoane care s-au adunat în zona Porte de Saint-Cloud din capitala Franței, în apropierea stadionului Parc des Princes.

După un meci incendiar, nemții au reuși să câștige finala în fața francezilor de la PSG.

Pentru PSG a fost prima sa finală în această competiţie, parizienii cucerind până acum doar Cupa Cupelor.

Unicul gol al partidei de la Lisabona a fost înscris de atacantul francez Kingsley Coman (24 de ani), în minutul 59, fost junior al clubului PSG.

Pe lângă trofeu, bavarezii și-au asigurat și un cec impresionant de 4 milioane de euro.

De asemenea, bavarezii vor primi încă 3.5 milioane pentru participarea în Supercupa Europei.

Pentru accederea în finala Champions League, Bayern Munchen și PSG au primit câte 15 milioane de euro. În total, până în ziua finalei, cele două formații au primit câte 100 de milioane din partea UEFA, pentru parcursul din acest sezon al Champions League.