Printre condițiile „în interesul României” pe care le solicită Tomac se numără relația cu Republica Moldova, precum și tăierea pensiilor speciale, pe care liderul PMP le-a catalogat drept „furt” din banii publici.

„În primul rând vrem să ne exprimăm profunda nemulțumire pentru că nu găsim în programul prezentat ce PNL propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, ne exprimăm profunda nemulțumire pentru faptul că a fost desființat Ministerul Românilor de Pretutindeni în condițiile în care avem peste 3,5 milioane de români la muncă peste hotare (…). De asemenea, la 30 de ani de la căderea comunismului și în anul în care UE a adoptat o rezoluție prin care a condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov, considerăm că era momentul cel mai oportun pentru ca națiunea română să dea un mesaj de demnitate pentru românii de peste Prut și să înființeze un minister al reîntregirii”, a mai spus liderul PMP.

Tomac a conchis că toți parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban în următoarele condiții:

„Cerem premierul desemnat și PNL să acorde o atenție sporită proiectelor mari de infrastructură care au fost blocate în ultimii ani de nesătuii din PSD. Acest guvern trebuie să acorde o prioritate zero marilor proiecte de infrastructură.

De asemenea, vom condiționa votul nostru de solicitarea ca viitorul cabinet să pregătească, și în relația cu Comisia Europeană, dar și cu resurse de la bugetul de stat, un amplu proiect de extindere a rețelei de gaze către cetățeni.

Sănătatea a fost tratată ca o problemă superficială de către toate guvernele. Viitorul guvern are obligația și vom condiționa acest lucru, să acorde atenție sporită reformei în Sănătate. Nu mai putem improviza. Avem obligația să luăm măsuri ferme pentru țara noastră.

De asemenea, PMP are un proiect de lege prin care cerem să se implementeze transparența totală în administrație. Toate contractele semnate de instituțiile statului, că sunt ministere, agenții, consilii județene, companii de stat, primării, să publice totul, de la contracte la facturi. Avem nevoie de această transparență pentru a reclădi această încredere între cetățean și stat.

Pensiile speciale sunt un furt. Cei care beneficiază de pensii speciale trebuie să înțeleagă că pot primi atât cât au contribuit”, anunță g4media.ro.