Cei doi români au fost acuzați de Procuratura din Terni, pentru corupere de minori, viol în stare agravată și rele tratamente aplicate unui minor. Cei doi soți, el de 34 de ani, și ea de 29 de ani, sunt acuzați de procurorul șef Alberto Liguri de la Procuratura din Terni, că supuneau copilul unor fapte ”pe care și hârtia le-ar suporta cu greu”.

Mai concret, în rechizitoriu se arată că românii întrețineau relații sexuale în fața copilului lor. Mai mult femeia fiind o prostituată, copilul era obligat să asiste la partidele de amor ale mamei sale, cu bărbați necunoscuți. De asemenea, procurorii italieni susțin că însuși copilul a fost violat de mai multe ori. Peste toate astea, băiatul a fost bătut cu bestialitate, cu cabluri electrice, după care era lăsat să își petreacă nopțile, afără, dezbrăcat, pe pragul din fața ușii de la intrarea în casă.

Direcțiunea de Protecție a Copilului din Italia a preluat copilul și s-a constituit parte civilă, în interesul acestuia. Astfel, prin sentință, părinții minorului a fost obligați să plătească copilului suma de 100.000 de euro. Mai mult, Direcțiunea pentru Protecția Copilului din Terni a depus și acțiune de daune morale și civile la Tribunalul Civil, urmând ca cei doi părinți să fie condamnați să plătească alte sume de bani pentru copilul traumatizat.