Evenimentul organizat de către Asociația de Turism Poiana Brașov, Federația Română de Schi – Biatlon și de Primăria Brașov s-a adresat tinerilor schiori, fete și băieți, la categoriile de vârstă 12-14 ani și 14-16 ani care au concurat la probele de slalom și slalom uriaș.

Întrecerile au fost spectaculoase, Austria dominând majoritatea probelor competiției. Organizarea a fost impecabilă, fiind lăudată la final de către participanți și numeroșii spectatori prezenți.

Pârtiile au fost amenajate profesional, fiind perfecte pentru cele două probe, slalom uriaș și slalom. Pentru această reușită a fost felicitat administratorul domeniului schiabil Poiana Brașov, domnul Dorin Drăgoi.

 Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, prezent și el la eveniment s-a arătat încântat de faptul că România a primit organizarea acestei competiții, în Poiana Brașov: „Aveam nevoie de această competiție și este bine că se întâmplă la categoriile U14 și U16. Acesta este drumul pe care trebuie să mergem, iar faptul că FIS Children Trophy a debutat în Poiana Brașov este extraordinar. Sunt convins că de aici vor veni următorii reprezentanți ai României la sporturile de iarnă”.

Peter Meliessnig, căpitanul echipei Austriei, a declarat: „A fost o competiție grozavă, foarte bine organizată, iar pârtia impecabilă. Suntem foarte fericiți să ne aflăm aici și ne vom reîntoarce negreșit în anii următori.”

Încântat de organizarea competiției Poiana Brașov FIS Children Trophy, s-a arătat și căpitanul echipei din Argentina, Agustin Torres: „Am mai participat la concursuri FIS și în alte țări, dar aici organizarea ne-a impresionat tare mult și vreau să vă felicit pentru că totul a decurs foarte bine. Pârtia a fost perfectă, condițiile și timpul de asemenea. Prin urmare, ne bucurăm că ați organizat acest eveniment extrem de benefic copiilor. Noi venim de departe, din Argentina și cu siguranță voi face tot ce pot pentru a participa și în viitor și voi încerca să aduc și alte echipe aici în România, la competiția FIS Children Trophy”.

„Competiția a fost grozavă. Oameni cu adevărat minunați în echipa de organizare. Cred că FIS Children Trophy a fost organizat aici ca Topolino, originalul din Italia. Vor veni în România mai multe echipe, și din alte țări, în anii următori”, explică delegatul oficial FIS și secretarul general al Federației Sârbe de Schi Milan Božić.

„Fiind primul an în care România organizează FIS Children Trophy, a trebuit să arătăm că putem face lucrurile foarte bine”, recunoaște celălalt ambasador sportiv al competiției, Ioan Gabriel Nan, multiplu campion național și internațional, prezent și el la eveniment. „Eu cred că a fost o competiție foarte reușită iar în anii următori vom capătă experiență și vom fi din ce în ce mai buni ”.

La proba  Slalom Uriaș, U16 băieți, primul loc a fost câștigat de Austria, prin Christ Mittersteiner, cu un timp de 1:29:83. La o diferență de 3.27 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat Argentina, cu Paul Pedro având un timp de 1:33:10, iar al treilea loc a fost ocupat de România, reprezentantă de Hunor Szoke, cu 1:34:30. 

La proba Slalom Uriaș, U16 fete, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Maria Niederndorfer, cu un timp de 1:33:58, urmată de Bulgaria, reprezentată de Julia Zlatkova la o diferență de 3.52 secunde, în timp ce al treilea loc i-a revenit României, reprezentată de Leona Isabelle Trifu, cu un timp de 1:39:20.

La categoria de vârstă U14 băieți, proba de Slalom Uriaș a  fost câștigata de Austria, Paul Wagner având un timp de 47.04. La o diferență de 3.29 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat Bulgaria, prin Nikolay Lechev cu 50:33. Iar locul al treilea a revenit, de asemenea Bulgariei, prin Ivan Glavchev care a reușit un timp de  50:77.

De asemenea, la proba de Slalom Uriaș, U14 fete, Austria a ocupat primul loc, prin Amelie Strollinger cu un timp de 47:61. Pe al doilea loc, la o diferență de 2.95 secunde, s-a clasat Ungaria, reprezentată de Roxana Hamos, cu un timp de 50:56, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat Argentina, prin Martina Lattanzio cu timpul de 52:65.

La proba de Slalom, U16 băieți, primul loc a fost câștigat de Austria, prin Alexander Oppeneder cu un timp de 1:27:41. Al doilea loc a fost câștigat de Argentina, prin Pedro Paul, cu 1:29:56, la o diferență de 2.15 secunde, în timp ce al treilea loc a fost ocupat de Grecia, reprezentată de Christos Marmarellis, cu 1:30:50.

La proba de Slalom, U16 fete, primul loc a fost ocupat de Bulgaria, prin Julia Zlatkova cu un timp de 1:33:18, iar la o diferență de 0.27 de secunde, pe al doilea loc s-a poziționat Austria, prin Anna Wechselberger, cu timpul de 1:33:45. Pe al treilea loc s-a situat tot Austria, reprezentată de Maria Niederndorfer, cu 1:35:21.

În ceea ce privește proba de Slalom, U14 băieți, Austria a câștigat primul loc, prin Paul Wagner care a reușit un timp de 1:28:64, urmata de Bulgaria, reprezentată prin Dimitar Pirishanchin cu 1:34:34, iar al treilea loc a fost ocupat de Ungaria, prin Krisztian Pal cu un timp de 1:37:99.

La proba Slalom, fete U14, primul loc a fost câștigat de Austria, prin Amelie Stollinger, cu un timp de 1:35:51, iar la o diferență de 6.94 de secunde, s-a calificat România pe locul doi, reprezentată de Ioana Cătălina Ambrus, cu 1:42:45 . Al treilea loc a revenit tot României, Andra Maroșan avind un timp de 1:45:67.

FIS Children Trophy va continua să fie organizat în România până în anul 2022, fiind înscris încă patru ani în calendarul Federației Internaționale de Schi (FIS). Acest campionat internațional a fost finanțat majoritar, de către sponsorii din sectorul privat.