Editura Evenimentul si Capital

Concursul de schi pentru copii și tineret Poiana Brașov FIS Children Trophy

Autor: | | 0 Comentarii | 273 Vizualizari

În zilele de 23 - 24 februarie 2018, România a fost pentru prima oară gazda unei competiții de schi de nivel internațional, la care au participat peste 80 de atleți, copii și cadeți, din 10 țări cu tradiție în schiul alpin. Stațiunea montană Poiana Brașov a oferit pârtiile sale din masivul Postăvaru, perfect pregătite pentru această primă competiție de schi alpin , organizată în țara noastră și acreditată de Federația Internațională de Schi (FIS). Au participat următoarele țări: Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria , Georgia, Grecia, România, Serbia, Turcia și Ungaria .

Evenimentul organizat de către Asociația de Turism Poiana Brașov, Federația Română de Schi - Biatlon și de Primăria Brașov s-a adresat tinerilor schiori, fete și băieți, la categoriile de vârstă 12-14 ani și 14-16 ani care au concurat la probele de slalom și slalom uriaș.

Întrecerile au fost spectaculoase, Austria dominând majoritatea probelor competiției. Organizarea a fost impecabilă, fiind lăudată la final de către participanți și numeroșii spectatori prezenți.

Pârtiile au fost amenajate profesional, fiind perfecte pentru cele două probe, slalom uriaș și slalom. Pentru această reușită a fost felicitat administratorul domeniului schiabil Poiana Brașov, domnul Dorin Drăgoi.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, prezent și el la eveniment s-a arătat încântat de faptul că România a primit organizarea acestei competiții, în Poiana Brașov: „Aveam nevoie de această competiție și este bine că se întâmplă la categoriile U14 și U16. Acesta este drumul pe care trebuie să mergem, iar faptul că FIS Children Trophy a debutat în Poiana Brașov este extraordinar. Sunt convins că de aici vor veni următorii reprezentanți ai României la sporturile de iarnă”.

Peter Meliessnig, căpitanul echipei Austriei, a declarat: „A fost o competiție grozavă, foarte bine organizată, iar pârtia impecabilă. Suntem foarte fericiți să ne aflăm aici și ne vom reîntoarce negreșit în anii următori.”

Încântat de organizarea competiției Poiana Brașov FIS Children Trophy, s-a arătat și căpitanul echipei din Argentina, Agustin Torres: „Am mai participat la concursuri FIS și în alte țări, dar aici organizarea ne-a impresionat tare mult și vreau să vă felicit pentru că totul a decurs foarte bine. Pârtia a fost perfectă, condițiile și timpul de asemenea. Prin urmare, ne bucurăm că ați organizat acest eveniment extrem de benefic copiilor. Noi venim de departe, din Argentina și cu siguranță voi face tot ce pot pentru a participa și în viitor și voi încerca să aduc și alte echipe aici în România, la competiția FIS Children Trophy”.

„Competiția a fost grozavă. Oameni cu adevărat minunați în echipa de organizare. Cred că FIS Children Trophy a fost organizat aici ca Topolino, originalul din Italia. Vor veni în România mai multe echipe, și din alte țări, în anii următori”, explică delegatul oficial FIS și secretarul general al Federației Sârbe de Schi Milan Božić.

„Fiind primul an în care România organizează FIS Children Trophy, a trebuit să arătăm că putem face lucrurile foarte bine”, recunoaște celălalt ambasador sportiv al competiției, Ioan Gabriel Nan, multiplu campion național și internațional, prezent și el la eveniment. „Eu cred că a fost o competiție foarte reușită iar în anii următori vom capătă experiență și vom fi din ce în ce mai buni ”.

La proba Slalom Uriaș, U16 băieți, primul loc a fost câștigat de Austria, prin Christ Mittersteiner, cu un timp de 1:29:83. La o diferență de 3.27 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat Argentina, cu Paul Pedro având un timp de 1:33:10, iar al treilea loc a fost ocupat de România, reprezentantă de Hunor Szoke, cu 1:34:30.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Alte sporturi

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI