Evenimentul Zilei > International > „Concertul de la Bataclan, inspirat de Satana”. Un preot RUPE TĂCEREA după atentatele de la Paris
„Concertul de la Bataclan, inspirat de Satana”. Un preot RUPE TĂCEREA după atentatele de la Paris

„Concertul de la Bataclan, inspirat de Satana”. Un preot RUPE TĂCEREA după atentatele de la Paris

Un preot francez și-a cerut scuze duminică după ce a vorbit despre "un concert inspirat de Satana" într-o predică despre atentatul de la Bataclan de la 13 noiembrie din Paris, recunoscând că a fost 'deplasat și indecent' să facă o astfel de afirmație, potrivit episcopiei sale, transmite AFP.

"Regret că am alimentat o polemică pe subiectul anumitor genuri muzicale. A fost total deplasat și indecent", a declarat duminică, după slujba religioasă, abatele Francois Schneider, din parohia Sainte-Trinité din Wisembach (Vosges, nord-est), potrivit unei declarații transmise agenției France Presse de episcopie.

"Suntem uneori depășiți în fața diversității și stranietății anumitor expresii artistice", a adăugat abatele. La sfârșitul lunii noiembrie, în predica sa, el a spus despre concertul Eagles of Death Metal, grupul american de rock care cânta la Bataclan în seara atentatelor, că este 'inspirat de Satana'. 130 de persoane au fost ucise în aceste atentate, dintre care 90 la sala Bataclan, iar alte câteva sute au fost rănite.

Afirmații sale au creat o undă de șoc în cadrul parohiei sale, iar episcopia a fost sesizată.

La sfârșitul lunii noiembrie, un alt preot din dioceza Lyon (est) a spus că victimele de la Bataclan erau "frații siamezi" ai ucigașilor lor. El a fost înlăturat din funcție de arhiepiscopul de Lyon, monseniorul Philippe Barbarin.