Concert de jazz la Teatrul Maghiar de Stat

Concert de jazz la Teatrul Maghiar de Stat

Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timişoara organizează mâine un concert de jazz extraordinar, avându-i ca invitaţi pe Gyárfás István, unul dintre cei mai buni chitarişti de jazz din Ungaria, şi pe timişoreanul Alex Man.

Chitaristul István Gyárfás este apreciat de critica de specialitate ca un nume mare al tinerei generaţii de muzicieni. Este absolventul Facultăţii de Jazz din cadrul Universităţii de Muzică "Liszt Ferenc" şi vicepreşedinte al Federaţiei de Jazz Maghiare.

"Gyárfás cântă în stilul lui Wes Montgomery, dar şi al altor monştri sacri ai muzicii jazz", explică Katona Mihaly, purtător de cuvânt al instituţiei teatrale. Concertele cu propria trupă i-au adus chitaristului nenumărate succese în Austria, Danemarca, Germania şi România. Artistul participă frecvent la proiecte internaţionale, iar de-a lungul timpului a colaborat cu mari nume din jazzul românesc: Béla Kamocsa, Johnny Bota sau Teodora Enache.

Duet cu Alex Man

Ne puteți urmări și pe Google News

De această dată, colegul lui de scenă va fi Alex Man. "Colaborarea dintre cei doi artişti este un eveniment special şi îndrăzneţ în lumea jazzului", susţin organizatorii evenimentului.

Alex Man a câştigat de curând premiul "Revelaţia anului", acordat de Fundaţia Muzza. Este absolvent al Facultăţii de Jazz din cadrul Universităţii "Tibiscus" din Timişoara, unde a studiat chitară jazz. În prezent numele său este asociat cu Departamentul de Jazz al Universităţii de Muzică din Bucureşti. Colaborează frecvent cu Sorin Romanescu, Luiza Zan, Pedro Negrescu sau cu timişoreanul Johnny Bota. Concertul are loc mâine, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului, iar biletele se pot procura de la Agenţia de bilete a teatrului la preţul de 8 lei.