Concedieri masive la Microsoft. Compania face restructurări

Concedieri masive la Microsoft. Compania face restructurăriMicrosoft. Sursa foto: Pixabay

Microsoft a anunţat că va concedia 3% din forţa sa de muncă. Mulți angajați din toate nivelurile, echipele şi regiunile geografice riscă să rămână fără loc de muncă. Compania avea aproximativ 228.000 de angajaţi la finalul lunii iunie.

Concedieri masive la Microsoft

”Continuăm să implementăm schimbările organizaţionale necesare pentru a poziţiona compania cât mai bine într-o piaţă dinamică”, a transmis un purtător de cuvânt al companiei.

Concedieri

Concedieri. Sursa foto: Pixabay

Cu toate că Microsoft a raportat în aprilie un profit net trimestrial de 25,8 miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor, şi a oferit o prognoză optimistă, compania a decis să restructureze anumite divizii. Disponibilizările nu sunt legate de performanţa individuală a angajaţilor, ci de reducerea nivelurilor de management.

Aceasta este probabil cea mai amplă rundă de concedieri a companiei de la eliminarea a 10.000 de posturi în 2023. În ianuarie, compania a făcut o serie mai mică de disponibilizări, bazate pe performanţă, dar actualele reduceri nu au legătură cu acest criteriu.

Microsoft face schimbări

CEO-ul Satya Nadella a declarat la începutul anului că Microsoft va face ajustări în strategia de vânzări, în contextul unei încetiniri a creşterii veniturilor din divizia Azure (cloud), în afara componentelor legate de inteligenţă artificială. Segmentul AI a depăşit însă aşteptările companiei.

Bill Gates

Sursa foto: arhiva EVZ

Luni, acţiunile companiei au încheiat sesiunea de tranzacţionare la 449,26 dolari, cel mai mare preţ înregistrat în 2025. Recordul absolut de închidere a fost atins în iulie 2024, când titlurile au ajuns la 467,56 dolari, potrivit CNBC.

Bill Gates, primul trilionar din lume

Potrivit calculelor făcute de Forbes, Bill Gates ar fi, cel mai probabil, primul trilionar din lume, cu o avere de 1.200 de miliarde de dolari – chiar și după divorțul din 2021.

Suma ar fi de peste trei ori mai mare decât averea lui Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată acum de Forbes la 388 de miliarde de dolari, după vârful de 464 de miliarde atins în decembrie.