Evenimentul Zilei > Social > Concediere colectivă la COS Târgoviște. Peste 1.000 de angajați, rămași fără loc de muncă
Concediere colectivă la COS Târgoviște. Peste 1.000 de angajați, rămași fără loc de muncă

Concediere colectivă la COS Târgoviște. Peste 1.000 de angajați, rămași fără loc de muncă

Conducerea Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște unul dintre principalii producători de produse din oţel din România, a anunțat că va avea loc o concediere colectivă.

Combinatul din Târgoviște, deținut de o companie rusă, motivează intenția de a face restructurarea în masă prin situaţia generală a combinatului, aflat în insolvenţă, suspendarea activităţii din ultimele şase luni și pagubele provocate de pandemia COVID-19.

Sindicatul Valahia a anunțat, joi, pe Facebook, că a primit o notificare din partea conducerii COS Târgoviște în legătură cu încetarea producției pe termen nedefinit şi că se va face concedierea colectivă care va viza aproximativ 1.200 de angajaţi, dar nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri.

Sindicatele au mai fost anunţate despre imposibilitatea continuării producţiei în lipsa capitalului de lucru, precum şi de necesitatea de a nu creşte datoriile provenite din activitatea curentă şi epuizarea resurselor financiare din care s-ar fi putut asigura plata indemnizaţiilor de şomaj tehnic.

Sindicatul Valahia mai anunţă că a prezentat parlamentarilor de Dâmboviţa situaţia existentă la COS Târgovişte şi le-a cerut sprijinul pentru ca statul român să-şi convertească creanţa pe care o are la COS Târgovişte, de circa 10 milioane de euro, în acţiuni, informează Digi 24.

„Informare :

1. În notificarea primită de Sindicatul Valahia de la conducerea COS Târgoviște , prin care am fost anunțați ca încetează producția pe termen nedefinit și se vor face aproximativ 1200 de concedieri colective, nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri;

2. Sindicatul Valahia a prezentat parlamentarilor de Dâmbovița situație existentă la COS Târgoviște și le-a cerut sprijinul pentru ca statul român sa-şi convertească creanța pe care o are la COS Târgoviște – de cca. 10 milioane de euro, în acțiuni la COS Târgoviște .

3. Acest lucru este posibil pentru că, în anul 2018, la inițiativa Sindicatului Valahia și cu sprijinul CNS Cartel Alfa, al premierului de atunci ( Mihai Tudose ) și al senatorului Adrian Țuțuianu , Legea insolventlței a fost modificată prin OUG 88/ 2018, tocmai pentru a face posibil acest lucru.

4. În acest moment trebuie doar o Hotărâre de Guvern prin care COS Târgoviște să fie declarată ca fiind o societate care desfășoară o activitate strategică în metalurgie, pentru România și un Ordin al ministrului de finanțe, prin care sa se stabilească formula de conversie a creanței statului în acțiuni.
5. Am transmis din nou Ministerului Economiei aceeași solicitare si luni 20 iulie la orele 10,00, vom avea din nou întâlnire cu parlamentarii de Dâmbovița , pe acest subiect”, se arată în anunțul făcut de Sindicatul Valahia, pe Facebook. (FOTO: Facebook/Sindicatul Valahia)

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: