Tinerele au fost scoase din apă de către un angajat al centrului şi le-a fost acordat primul ajutor de către un medic aflat în zonă, ulterior fiind preluate şi transportate la spital. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 2, care au demarat cercetările în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs incidentul.

De asemenea, poliţiştii s-au prezentat şi la unitatea spitalicească unde au fost internate minorele, pentru a se informa despre starea lor de sănătate. Încă de aseară fost audiate mai multe persoane, urmând ca această activitate să fie continuată şi în această zi. Totodată, se efectuează şi verificări cu privire la activitatea centrului de agrement şi a atribuţiilor pe care le au persoanele ce îşi desfăşoară activitatea în acest obiectiv.

În prezent, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă , urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile impuse de lege.